Nikšić: Pronađeni kokain, heroin, marihuana, ekstazi i pištolj

"Aktivnosti policije na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga se nastavljaju"
158 pregleda 1 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock.com
marihuana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.05.2018. 09:48h

Nikšićka policija u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge u pojačanim akcijama u Nikšiću oduzeli su marihuanu, heroin, kokain i tablete ekstazi, za koje se sumnja da su bili namijenjeni uličnoj prodaji, kao i oružje u ilegalnom posjedu.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi R.K. (27), kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađeno je 235 tableta ekstazi, oko pet grama marihuana i pištolj u ilegalnom posjedu.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. R.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

U saopštenju se podsjeća da je policija 15. maja prilikom kontrole bezbjednosno intresantnog lica M.P. (37) pronašla pet pvc kesica sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko tri grama.

"Takođe navedenog dana izvršen je i pretres kuće i stana koje koristi R.M. (29) kojom prilikom su policijski službenici pronašli dvije pvc kesice sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droge kokain, težine oko 15 grama. O događajima je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će se o kvalifikaciji krivičnih djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru".

Navodi se i da su 9. maja na šetalištu u Nikšiću, pronađene odbačene dvije pvc kesice sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana.

"Kriminalistička obrada koja je sprovedena uputila je na sumnju da je ovu opojnu drogu u posjedu imao i odbacio J.Š. (27). O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da se protiv ovog lica Sudu za prekršaje podnese prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga".

U saopštenju se dodaje da se aktivnosti policije na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga se nastavljaju.

Bonus video: