Slanje seksualno-eksplicitnih poruka u porastu

72 pregleda 3 komentar(a)
telefon, Foto: Www.shutterstock.com
telefon, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 12.06.2012. 12:57h

Svaki peti korisnik smartfona je sklon slanju seksualno eksplicitnih poruka i fotografija svom partneru, pokazalo je istraživanje američke kompanije Lukaut, koja se bavi sigurnošću na mobilnim mrežama.

Više od četvrtine odraslih osoba u istraživanju je priznalo da pomoću smartfona šalju i primaju eksplicitne fotografije i poruke, a muškarci su ipak tom trendu nešto skloniji nego žene, piše msnbc.com.

Prema istraživanju, sve popularnijem trendu seksinga, odnosno slanju seksualno eksplicitnih poruka i fotografija, najviše su sloni muškarci od 18 do 34 godine (32 odsto) i žene od 35 do 45 godina (25 odsto).

Svaka deseta osoba od 55 ili više godina koja koristi smartfon, takođe redovito šalje ili prima škakljive fotografije i slike.

Kada se radi o snimanju seksi videa, 11 odsto anketiranih je priznalo da ih snimaju mobilnim, s tim da su i u toj kategoriji muškarci brojniji, pa to čini 18 odsto muškaraca i tek 5 odsto žena.

Uprkos tome što njihovi mobilni često sadrže škakljiv sadržaj, rijetko se koji ispitanik brine o posljedicama gubitka.

“Samo tri odsto Amerikanaca koji imaju smartfon kaže da je neprimjeren sadržaj ono što ih najviše zabrinjava prilikom gubitka telefona. Taj broj je šokantno nizak s obzirom na činjenicu da je čak 69 odsto vlasnika smartfona u Americi izgubilo svoj mobilni, a svaki peti priznaje da koristi seksting”, upozoravaju iz te kompanije.

Bonus video: