Spuž: Uhapšen M.M. (51) zbog nedozvoljenog držanja oružja

Policija je ispred porodične kuće zatekla M.M (51) i njegovog sina S.M (22), kod kojeg se u ruci nalazio lovački karabin „M-48“, za koji je posjedovao nevažeću dozvolu
200 pregleda 0 komentar(a)
puška, karabin, M-48, Foto: Puskarstvo-steh.com
puška, karabin, M-48, Foto: Puskarstvo-steh.com
Ažurirano: 11.06.2012. 15:25h

U Spužu je u nedelju zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija uhapšen M.M. (51) iz Danilovgrada, a protiv njega će Službenici Ispostave policije Danilovgrad podnijeti krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

"Praćenjem pojava od značaja za javni red i mir, policijski službenici Ekspziture policije Ispostave Danilovgrad 10. juna u 19:30 časova, u Spužu čuli su pucnje iz vatrenog oružja.

Preduzetim mjerama i aktivnostima u cilju pronalaženja i identifikovanja učinioca, policijski službenici su obilaskom terena ispred porodične kuće u Spužu zatekli M.M (51) i njegovog sina S.M (22), kod kojeg se u ruci nalazio lovački karabin „M-48“ sa pet manevarskih metaka, za koji je posjedovao nevažeću dozvolu koja glasi na treće lice.

Sumnja se da je M.M, nakon završetka fudbalske utakmice u Spužu, došao u porodičnu kuću odakle je uzeo pušku, da bi zatim izašao iza pomoćnog objekta kuće i ispalio u vazduh 3 manevarska metka

Sumnja se da je M.M, nakon završetka fudbalske utakmice u Spužu, došao u porodičnu kuću odakle je uzeo pušku, da bi zatim izašao iza pomoćnog objekta kuće i ispalio u vazduh tri manevarska metka.

M.M. je lišen slobode, a oružje i municija su privremeno oduzeti.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koja je izvršila kvalifikaciju djela i naložila preduzimanje potrebnih radnji u izviđajnom postupku", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: