pao u san francisku

Crnogorski pomorac švercovao tečni kokain?

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore je rečeno da će nakon provjera sa ambasadom u Vašingtonu imati podatke o hapšenju
477 pregleda 11 komentar(a)
Goran Mustapić, Foto: Criteria
Goran Mustapić, Foto: Criteria
Ažurirano: 27.03.2019. 16:57h

Crnogorska policija nije obaviještena o hapšenju našeg pomorca u San Francisku, izvjesnog Borisa sa broda “MSC Fabienne” i njegovog kolege iz Hrvatske Gorana Mustapića, koji su navodno umiješani u ilegalnu prodaju kokaina.

Tu vijest prošle sedmice objavio je panamski portal Critica, a prenijeli su je i hrvatski mediji.

Portal navodi da su dva evropska pomorca i jedan Kolumbijac uhapšeni prošlog ponedjeljka u San Francisku i da je kod njih pronađena kutija sa 87 tableta tečnog kokaina.

"Dvojicu evropskih pomorca i jednog Kolumbijca policijske jedinice uhapsile su nakon što su uhvaćeni sa malom kutijom cipela u kojoj je bio skriven tečni kokain. Hapšenje se dogodilo oko deset sati u ponedjeljak u restoranu koji se nalazi na Via Porras u predjelu San Francisca”, piše panamska “Critica”.

Šef policije San Franciska, Rafael Alvarez, za isti portal izjavio je da je do hapšenja došlo nakon što su im lokalni stanovnici javili da su vidjeli tri čovjeka koja su im djelovala sumnjivo.

Iskrcali se sa broda?

Uhapšeni su, kazao je on, bili posada broda s kontejnerima, a potvrdio je i da se radi o državljanima Crne Gore i Hrvatske. Nakon hapšenja policija je pretražila stan jednog od njih, međutim tamo ništa sumnjivo nije pronađeno. Službenici tamošnjeg Zavoda za sudsku medicinu i pravne nauke napravili su analizu pronađene tečnosti i potvrđeno je da je riječ o tečnom kokainu, ispričao je Alvarez.

Prema pisanju hrvatskih medija, dvojica pomoraca nakon odrađene smjene iskrcala su se s broda kontejneraša “MSC Fabienne” koji je u vlasništvu “Mediterranean Shipping Compan”, ali sa sobom nisu iznijeli nikakav prtljag.

Prema pisanju hrvatskih medija, dvojica pomoraca nakon odrađene smjene iskrcala su se s broda kontejneraša “MSC Fabienne”

Mustapićeva majka Marija ispričala je za “Slobodnu Dalmaciju” da joj se sin javio, da je dobro i da je razgovarao sa advokatom koji zastupa njega i Crnogorca. Ona je uvjerena da njen sin nije nikakav diler i da mu je droga podmetnuta. Porodica i prijatelji pomorca Mustapića saznali su da je on uhapšen nakon što je njegova fotografija objavljena na panamskom portalu, a navode i da ih je zvala vjerenica uhapšenog Crnogorca Borisa, Perka Laketić koja im je potvrdila da su njih dvojica u zatvoru.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore “Vijestima” je rečeno da će nakon provjera sa našom ambasadom u Vašingtonu imati podatke o navodnom hapšenju crnogorskog pomorca. I iz Uprave policije saopšteno je da će posredstvom Interpola pokušati da dobiju informacije o hapšenju državljanina Crne Gore.

Posljedice snose sami

Jedan od menadžera italijanske kompanije MSC, kapetan Antonio Mareska, potvrdio je “Jutarnjem listu” da su dvojica njihovih pomoraca uhapšena, ali više informacija nije im mogao dati.

"Policija želi razgovarati samo s uhapšenim pomorcima, s nama ne žele pričati. MSC je pismeno upozorio sve posade da kompanija izričito zabranjuje sve vrste trgovine drogom i da će pomorci sami snositi sve posljedice ako budu uhvaćeni" rekao je Maresca.