Danilovgrađanin sa 2,23 promila sletio "zastavom" sa puta

lako se u trenutku udesa u "zastavi" nalazilo pet osoba, niko osim Tapuškovića, nije imao povrede
76 pregleda 0 komentar(a)
zastava, Miodrag Tapušković, Foto: Boris Pejović
zastava, Miodrag Tapušković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2012. 16:04h

Danilovgrađanin Miodrag Tapušković (57) preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak veče oko 21 čas, u mjestu Lužnica, na putu Podgorica-Danilovgrad.

Prema saznanjima "Vijesti" iz podgoričke policije Tapušković je, kada je zadobio povrede koje su ga koštale života, bio u vozilu sa još četiri osobe.

Za volanom "zastave 128" u kojoj se nalazio Tapušković bio je Danilovgrađanin Dragan Vučinić (49) koji je iz, za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio sa puta i udario u drvo.

lako se u trenutku udesa u "zastavi" nalazilo pet osoba, niko osim Tapuškovića, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, nije imao povrede.

Relativno brzo nakon udesa, Danilovgrađanin je sa teškim povredama prevezen u Klinički centar Crne Gore, gdje je oko ponoći izdahnuo.

lako se u trenutku udesa u "zastavi" nalazilo pet osoba, niko osim Tapuškovića, nije imao povrede

Policija je na licu mjesta izvršila uviđaj, a alkotest vozača Vučinića, kako "Vijesti" saznaju, pokazivao je 2,23 promila alkohola u krvi.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Miroslav Turković naložio je obdukciju tijela Tapuškovića, koju je juče ujutro obavio ljekar obducent i sudski vještak doc. dr Miodrag Šoć. "Vijesti" juče nijesu mogle da dobiju informaciju o uzroku smrti Tapuškovića, jer dr Šoć nije želio da komentariše.

Vozač Dragan Vučinić saslušan je u policiji u svojstvu osumnjičenog. Njemu je, prema saznanjima "Vijesti", tužilac Turković odredio 48-časovno zadržavanje.

Bonus video: