Podgoričanin uhapšen zbog sumnje da je švercovao heroin

Policija je od D.S. su, uz potvrdu, oduzela i četiri mobilna telefona, manju sumu novca, kao i putničko vozilo
5 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 15:40h

Službenici Uprave policije - Odsjek za borbu protiv droge Podgorica prekinuli su lanac krijumčarenja heroina i uhapsili D.S. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i zaplijenili oko kilogram heroina.

Službenici policije su u mjestu Bioče kontrolisali putničko vozilo marke „Volkswagen“, danilovgradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.S. i tom prilikom ispod kombinezona koji je imao na sebi pronašli dva veća ručno pravljena pakovanja pravougaonog oblika, oblijepljena selotejp trakom, koja su ukupno sadržala oko jedan kilogram materije, za koju se sumnja, da je opojna droga heroin.

Policija je oduzela pronađenu materiju i ona će biti poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Kako se navodi u saopštenju policije, od D.S. su, uz potvrdu, oduzeli i četiri mobilna telefona, manju sumu novca, kao i putničko vozilo koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se D.S. sumnjiči.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Droga za uličnu prodaju?

Policija sumnja da je D.S. namjeravao da pomenutu količinu materije za koju se sumnja da je heroin, prokrijumčari za Podgoricu, gdje bi je mješanjem sa odgovarajućim supstancama, radi dobijanja na količini, pripremio radi stavljanja u tzv. „uličnu prodaju“, na području Podgorice i šire.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge Podgorica će u toku dana podnijeti krivičnu prijavu protiv D.S, uz koju će u zakonskom roku, biti predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: