Poraz Pakjaa nakon sedam godina

“Moraću da mu ponudim revanš. Znam da navijači nisu zadovoljni rezultatom, ali Manu zaslužuje šansu da povrati titulu", rekao Amerikanac
1 komentar(a)
Mani Pakjao, Foto: Reuters
Mani Pakjao, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2012. 13:14h

Pobjedničkoj seriji Mani Pakjaa došao je kraj.

Filipinski bokser poražen je nakon sedam godina u borbi za titulu u velter kategoriji u WBO verziji od Amerikanca Timoti Bredlija.

Iako je dominirao tokom cijelog meča, protivniku zadao 94 direktna udarca, sudije su na kraju donijele kontroverznu odluku.

Sva trojica su dodijelela pobjedu Amerikancu (115:113), a takva odluka izazvala je žestoku reakciju preko 15.000 gledalaca u Las Vegasu.

I sam Bredli je poslije meča bio iznenađen pobjedom.

“Moraću da mu ponudim revanš. Znam da navijači nisu zadovoljni rezultatom, ali Mani zaslužuje šansu da povrati titulu. Mnogo bolje sam se borio od šeste runde. On je veoma brz, ima jake noge, ali je moja volja za pobjedom preovladala. Moj tim mi je rekao da ako pobijedim u posljednjoj rundi, pobijediću i tako je i bilo”, rekao je Bredli.

Pakjao je bio kontroverzan prije početka borbe, pošto je zbog početak odložen zbog njegove želje da gleda majstoricu finala Istočne konferencije NBA lige između Majamija i Bostona.

"Mislim da sam pobijedio. Međutim, on se kreće veoma dobro i to je razloga zašto je još uvijek neporažen. Spreman sam za revanš i ako želi Bredli, eto nas ponovo u ringu", istakao je Pakjao.

Prema prvim, još uvijek nezvaničnim informacijama, revanš između Bredlija i Pakjao mogao bi da se održi 10. novembra.

Bonus video: