Ksenija Ivanović i iduće sezone u njemačkom Vizbadenu

Ksenija je u prvoj sezoni u Njemačkoj bila drugi poenter ekipe u ligaškom dijelu, ukupno 14. u čitavoj ligi sa 287 poena (skoro 12 poena prosječno po meču)
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 10:57h

Zahvaljujući partijama koje je pružila u protekloj sezoni, iako njen klub nije postigao značajnije rezultate, primačica servisa crnogorske odbojkaške reprezentacije Ksenija Ivanović dobila je ponudu da nastavi saradnju sa Vizbadenom, koju je prihvatila i potpisala novi jednogodišnji ugovor.

"Klub je veoma organizovan, ispoštovao je sve ugovorne obaveze, što je na kraju i dovelo do toga da ostanem u klubu. Zadovoljna sam kvalitetom lige, mislim da je na veoma visokom nivou, kao i organizacija klubova uopšte, što je bio još jedan faktor zbog kojeg sam odlučila da ne mijenjam sredinu. Imala sam dvije ponude iz najboljih evropskih liga i jednu sa Dalekog istoka, ali nisam potpisala iz objektivnih razloga, ali sam sigurna da će i sljedeće godine biti zainteresovanih klubova", kaže na početku razgovora za „Vijesti” Ivanović.

Vizbaden je u proteklom prvenstvu bio sedmi u ligaškom dijelu prvenstva, u četvrtfinalu plej-ofa je poražen od Rote Rabena, a stigao je do polufinala Kupa Njemačke, gdje je izgubio od šampiona Šverinera.

"U plej-ofu smo dale maksimum i nismo mogle više od toga. Rote Raben je cijelu sezonu igrao bez oscilacija, dok smo mi dosta bodova izgubile mimo očekivanja. Mislim da su u klubu zadovoljni, jer je bilo dosta zanimljivih i lijepih utakmica za gledanje, a kod kuće smo imali prosječno po 1.200 gledalaca. Istina, cilj je da budemo bolje od 7. mjesta, da igramo polufinale plej-ofa. Iako nije na meni da sudim o tome, potpuno sam sigurna da smo mogle mnogo više".

Ksenija je u prvoj sezoni u Njemačkoj bila drugi poenter ekipe u ligaškom dijelu, ukupno 14. u čitavoj ligi sa 287 poena (skoro 12 poena prosječno po meču), bila je 18. u konkurenciji primača servisa. Sedam puta je proglašena za najbolju igračicu svog tima na utakmici (najviše u ekipi), tri puta kada je njena ekipa pobijedila, a četiri kada je poražena.

"Ne mogu da budem zadovoljna, jer znam da to nije moj maksimum. Ali, s obzirom na to da mi je prostor na neki način bio ograničen, to je u tom periodu bilo jedino što sam mogla da postignem. U narednoj sezoni, svakako, očekujem da će igre biti usklađene sa mojim očekivanjima".

U ligi u kojoj ima dosta američkih i brazilskih igračica, kao i srpskih odbojkašica i nekoliko hrvatskih, period adaptacije joj je malo teže pao. Naime, u ekipi nije imala igračica iz Crne Gore ili Srbije.

"Mnogo je lakše kad imaš nekog svog u ekipi. Moj menadžer radi na tome i nadam se da će se za to ukazati prilika".

Vizbaden, u kojem je provela godinu, poznat je i po Institutu za kriminalističku tehniku, koji je često bio adresa za vještačenje mnogih krivičnih djela u Crnoj Gori.

"Institut za kriminalističku tehniku u Vizbadenu je jedan od najvećih u Evropi i svijetu, i nalazi se skoro na 10 minuta od mog stana. Inače, Vizbaden je mnogo lijep grad, sve je uredno, čisto i lijepo organizovano. Sviđa mi se što ima puno parkova i zelenila i što u toku godine tamo ne pada snijeg, koji ne volim. Imala sam sreću da su mi u posjetu dolazili sestra, tetka i momak, tako da nije bilo previše nostalgie. Takođe, družila sam se s cimerkom iz Brazila, s kojom sam obilazila obližnje gradove kad god smo imale slobodnog vremena", istakla je 26-godišnja Podgoričanka, koja trenutno završava obaveze oko fakulteta, zbog čega je odbojka u drugom planu, do okupljanja reprezentacije.

Budućnost pokazala veliko srce

Ksenija je karijeru počela u Budućnosti, koja se ove sezone prvi put u klupskoj istoriji domogla šampionske titule, u finalu protiv Luke Bar.

"Gledala sam četvrtu i petu utakmicu plej-ofa i oduševljena sam kako je Budućnost preokrenula rezultat, kako su djevojke pokazale da imaju veliko srce i da su veliki borci. Mnogo mi je bilo drago da vidim da je sala u Podgorici bila puna i da je publika mogla da vidi zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. S obzirom na to da ima mnogo talentovane djece u Crnoj Gori, nadam se da će se raditi na popularizaciji ženske odbojke i da će se liga podići na još bolji i kvalitetniji nivo", kazala je Ksenija.

Ivanovićeva je 2002. godine iz Budućnosti preselila u redove gradskog rivala, Podgorice, a nakon tri sezone otišla u Srbiju, gdje je odigrala po dvije godine u Zrenjaninu 023 i Kleku, a prije dolaska u Vizbaden polusezonu je odigrala za belgijski Šarlroa.