TV SERIJA

Mads Mikelsen kao Hanibal Lektor

Mikelsen je na posljednjem festivalu u Kanu osvojio Zlatnu palmu za ulogu u filmu "Lov" Tomasa Vinterberga
181 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 17:56h

Danski glumac Mads Mikelesn tumačiće lik slavnog filmskog slikovca Hanibala Lektora, pišu američki mediji.

Mikelsen je na posljednjem festivalu u Kanu osvojio Zlatnu palmu za ulogu u filmu "Lov" Tomasa Vinterberga. Njegov partner u seriji o Hanibalu Lektoru je Hju Densi koji tumači lik FBI profajlera Vila Grejema.

Za seriju američke tv mreže NBC scenario je napisao Brajan Fuler. On je adaptirao romane Tomasa Harisa koji su hronološki smješteni prije romana i filma "Kad jaganjci utihnu".

Radnja serije je fokusirana na odnos Grejema i njegovog mentora Hanibala Lektora. Grejem i Lektor će zajedno raditi na slučaju ubistva koji je počinio serijski ubica. Dejvid Slejd će režirati novu NBC-ovu seriju.

Najveću popularnost književni i filmski serijski ubica Hanibal Lektor dostigao je početkom devedestih godina prošlog vijeka

Mads Mikelsen je od ranije poznat u Danskoj, a svjetsku slavu je stekao ulogom negativca u filmu o Džejms Bondu "Kazino rojal".

Najveći filmski zlikovac

Lik psihijatra, serijskog ubice i kanibala prvi put je predstavljen u romanu Tomasa Harisa "Crveni zmaj" 1981. godine.

Najveću popularnost književni i filmski serijski ubica Hanibal Lektor dostigao je početkom devedestih godina prošlog vijeka kada ga je filmskoj publici predstavio oskarovac Entoni Hopkins u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Američki filmski institut proglasio je Hanibala Lektora najvećim filmskim zlikovcem 2003. godine.

Američka premijera televizijske serije o Hanibalu Lektoru zakazana je za 13. septembar.

Galerija