Vesna de Vinča: Šminkam se na semaforu, čekajući zeleno svjetlo

U modi su "šopoholičarke", što me užasava. Često je šoping sredstvo za liječenje ojađenog stanja duha i tijela, što me takođe unesrećuje.
5 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2012. 19:58h

Tri kozmetička preparata koja se uvijek nalaze u Vašem neseseru su?

Nano krema, po izumu prof. dr Đure Koruge koja tangira lice ne sastojcima, nego frekvencom. To je jedinstvena tehnologija u svijetu. Srećna sam što imamo dr Korugu koji je to smisllio. Tu je i medicinska kozmetika: Psoral, mlijeko za tretman suve kože koje je bazirano na algama iz Mrtrvog mora! Sve kozmetičke proizvode koji se baziraju sastojcima iz Mrtvog mora forsiram.

Koliko se šminkate privatno?

Šminkam se 5 min. Najčešće na semaforu, čekajući zeleno svjetlo. Koristim Prairie tečni puder, definitivno najbolji, ali i najskuplji na svijetu. Prekrivam podočnjake i vrh linije nosa. Uokvirujem oči teget, crnom, tirkiz ili ljubičastom olovkom. Na usta samo stavljam sjaj. I to je sve.

Da li za njegu tijela pravite domaće maske ili se prije opredjeljujete za kupovne preparate?

Maske rijetko stavljam. To radim kod kozmetičara samo. Preporučujem blato iz Crnog mora koje je najbolje.

Za koji kozmetički preparat ne žalite da izdvojite novac, bez obzira koliko košta?

Prilično sam konzervativna i sumnjičava kada je agresivna reklama u pitanju. Ne volim novitete i vještačke tvorevine, ma koliko koštalo.

Vaš omiljeni parfem je?

"Elie Saab" parfem.

Vaša omiljena dnevna odjevna kombinacija je?

Farmerke i lakovane čizme i gore nešto crno. Sako, krst oko vrata. I poneki komad dizajnera Bate Spasojevića.

Večernja?

Mala crna haljina koju imam u sto varijanti i čizme preko koljena. Toalete za svečane situacije i balove koje za mene kreira Marija Šabić.

Najbolje se osjećam u?

U crnoj garderobi. To je od sudbine postao stil.

Najbolji način za održavanje vitke linije?

...I ljepote je askeza, suzdržavanje! Od hrane, alkohola, pretjeranog zabavljanja i seksa, neumjerenosti svih vrsti, a najviše od besmislenog pretjeranog govorenja, ne daj bože ogovaranja.

Omiljeni modni detalj?

Srebrne sandale ljeti, svileni i čudesni šalovi i tašne.

Najbolji savjet za naše čitateljke kada je riječ o njezi?

Njegujte izraz lica i pogled, ono što dolazi iznutra i potiče od misli, a misli potiču najviše od djela. Njegujte i čistotu, a prije toga čistoću. Redovno dnevno kupanje prirodnim sapunima i šamponima.

Koja je najveća suma koju ste izdvojili tokom šopinga?

Šoping prezirem! I kao ideju vodilju za isticanje "posebne" visoke vrijednosti ličnosti, što je nažalost trend. U modi su "šopoholičarke", što me užasava. Često je šoping sredstvo za liječenje ojađenog stanja duha i tijela, što me takođe unesrećuje, jer šoping samo produžava agoniju i uspavljuje konzumenta u njegovoj neophodnoj, suštinskoj promjeni, pozitivnom reagovanju da se napravi promjena iznutra. Čovjek je stil, a konzument je "brend"! Treba da budemo ljudi, a ne potrošači.

Treba da se razlikujemo i vrednujemo po djelima, a ne po kupovnoj moći i potrošnji.

Najskuplji odjevni predmet u vašem plakaru je ... i koštao je?

Jedne davne godine dobila sam divnu vizonsku bundu. Koštala je dosta "hiljadarki". To je bio poklon moga muža Predraga Vitasa. Krzno više u principu ne nosim.

Bonus video: