Mučitelji kući, lopovi u Spuž

Policija je u sušari našla tragove, kako kažu, mučenja osumnjičenih Cetinjana, a potom podnijeli krivične prijave protiv aktera događaja
101 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 08:41h

Cetinjani Dragan Drecun (22) i Milo Ivanišević (26) kao i kosovski državljanin Avdul Sakmark (37) poslati su u Istražni zatvor u Spužu, zbog sumnje da su u proteklih mjesec iz sušare u Očinićima ukrali oko 600 pršuta vrijednih 30.000 eura.

Pritvor na Cetinju nije određen vlasnicima sušare Iliji Paoviću (45), njegovom sinu Kiću (18) i prijatelju Draganu Bulatoviću (56), koji se sumnjiče da su uhvatili lopove tokom krađe prušta, a potom u podrumu uzeli pravdu u svoje ruke...

Uhvatili lopove na djelu, pa ih mučili zbog 500 pršuta >>>

Slučaj sa Cetinja otkriven je nakon što su se osumnjičeni Drecun i Ivanišević javili ljekarima za pomoć, tvrdeći da su bili teško maltretirani u podrumu sušare u Očinićima.

Policija je tokom istrage došla do sumnji da su Paovići i Bulatović napravili zasjedu za kradljivce u noći između ponedjeljka i utorka, jer su primijetili da im nestaje sušeno meso.

Drecuna i Ivaniševića uhvatili su tokom pljačke, kada su se vratili da na prozoru sušare preuzmu pršute, koje je iznio Sakmark, koji je radio kod Paovića. Nakon otkrivanja lopova, Paovići u Bulatović poveli su u podrum Ivaniševića i Drecuna, a policija tvrdi, da su ih tu vezali selotejp trakom i sat vremena udarali da bi priznali da su oni kradljivci.

Policija je u sušari našla tragove, kako kažu, mučenja osumnjičenih Cetinjana, a potom podnijeli krivične prijave protiv aktera događaja.

Ivaniševiću, Drecunu i kosovskom državljaninu podnijeta je prijava za tešku krađu u produženom trajanju, a vlasnicima sušare i njihovom prijatelju prijava za krivično djelo "mučenje".

Ilegalno deceniju živio na Cetinju

Osumnjičeni Kosovar Avdul Sakmark (37), bez ikakvih dokumenata i potpuno ilegalno, živio je i radio deset godina na Cetinju. Nakon nesvakidašnje prijave krađe i mučenja u Očinićima policija je imala problema da identifikuje osumnjičenog, pa je traženo od policije na Kosovu podatak o njegovom imenu i prezimenu.

Sakmark je bez prijave boravišta živio na Cetinju i okolnim selima, gdje je obavljao razne fizičke poslove. Vlasnik sušare Ilija Paović posebno je bio iznenađen saznanjem da ga je sa dvojicom Cetinjana, ojadio upravo njegov radnik, kojem je vjerovao, ali i redovno isplaćivao platu i plaćao kiriju za stan.

Bonus video: