Igor Raičević u samici zbog upotrebe mobilnog i Facebooka

Racija je izvedena nakon interesovanja medija kako pojedini pritvorenici mogu nesmetano iz Istražnog zatvora da budu redovni posjetioci Facebooka
235 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 07:20h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS, nakon što su preksinoć izvršili upad u pritvorske sobe Istražnog zatvora u Spužu, kod pritvorenika Igora Raičevića pronašli su dva mobilna telefona, visokog kvaliteta, zbog čega je Raičević preksinoć odveden u sobu za izolaciju - samicu, gdje će provesti 15 dana, prenose Dnevne novine.

Iz ZIKS-a, prema navodima lista, objašnjavaju da je protiv ovog pritvorenika, koji čeka suđenje za dvostruko ubistvo - supruge Marije i njenog prijatelja Ivana Dulovića, pokrenut i disciplinski postupak, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

Raičević planirao zločin i danima pratio suprugu >>>

Prema nezvaničnim informacijama, racija je izvedena preksinoć, nakon interesovanja Dnevnih novina, kako pojedini pritvorenici mogu nesmetano iz Istražnog zatvora da budu redovni posjetioci popularne društvene mreže Facebook.

Racija u ZIKS-u zbog Facebooka >>>

Među tim pritvorenicima bio je i Raičević pod imenom Igor Rogi, gdje je od januara ove godine pisao razne statuse, "šerovao" pjesme, ali i svoje fotografije iz pritvorske sobe.

Raičević je u krajem novembra ubio suprugu Mariju i njenog prijatelja Ivana Dulovića

"Pretres soba izvršen je u jednom dijelu tog paviljona, a spontane i iznenadne akcije biće izvođene i ubuduće", kazao je sagovornik Dnevnih novina, koji je najavio i interne kontrole o unošenju mobilnih telefona u pritvorskim prostorijama.

Povodom ove intervencije, uprava ZIKS-a oglasila se i zvaničnim saopštenjem, kojim potvrđuju zapljenu dva mobilna telefona.

"Pretres je izvršen shodno planu i određenim saznanjima koja su ukazivala da se u zatvoru Podgorica mogu naći nedozvoljene stvari i predmeti koji su zabranjeni Pravilnikom o kućnom redu", saopštio je Milan Žarković iz ZIKS-a, navodeći da će "u narednom periodu biti preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje radi sprečavanja unošenja i posjedovanja nedozvoljenih stvari".

Upotreba mobilnih telefona u pritvorskim prostorijama, u nedavnom izvještaju ministra pravde Duška Markovića, tretirana je kao veliki problem, koji ugrožava bezbjednost u toj važnoj ustanovi.

U izvještaju je naveden podatak da je u ćelijama pronađeno 419 mobilnih telefona i 34 bodeža.

Galerija

Bonus video: