Keljmendi pružao utočište Kaliću i Šariću?

Beogradski medij se poziva na tvrdnje američke administracije i dodaje da Keljmendi osim od šverca heroina veliku zaradu ima i od krijumčarenja oružja
1 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2012. 14:26h

Naser Keljmendi (54), narkobos rodom iz Peći sa državljanstvom BiH koga je američka administracija stavila na crnu listu kao osobu koja predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost, važi za čovjeka koji je u kriminalnim krugovima mnogo jači i od Darka Šarića, za kojim nekoliko zemalja traga zbog šverca kokaina, prenosi beogradski "Blic".

Beogradski medij se poziva na tvrdnje američke administracije i dodaje da Keljmendi osim od šverca heroina veliku zaradu ima i od krijumčarenja oružja, naftnih deriivata, cigareta, trgovine ljudima, pranja novca i zelenašenja.

Dio nelegalno stečenog novca oprao je u Crnoj Gori, a sumnja se da je izvjesnu sumu preko saradnika iz Crne Gore i Srbije uložio i ukupovinu preduzeća. Keljmendi je navodno prije godinu dana pružio utočište Šariću u Drvaru, dok su pripadnici njegovog klana u Sarajevu ugostili Šarićeve saradnike.

Keljmendi je u intervjuu za "Vijesti" ranije naglasio da ne poznaje ni Šarića, ni Safeta Kalića, narkobosa iz Rožaja, Šarićevog kuma.

Neke informacije ukazuju na to da je upravo Keljmendi tokom akcije "Sablja" pružio utočište i Kaliću, koji je sumnjičen da je bio glavni snabdijevač heroinom "zemunskog klana".

Bonus video: