Otkrijte i vi tajne ljepote Hali Beri

5 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 10:59h

Jedna od najljepših žena svijeta, 45-godišnja glumica Hali Beri govorila je u intervjuu za časopis Stylelist svoju definiciju ljepote, razlog zašto se prvi put ošišala na kratko i petominutnu rutinu uljepšavanja, a prenosi Net.

Što se tiče njenog besprekornog tena, Hali Beri kaže:

"Mislim da je lijepa koža stvar genetike. Moj otac je imao sjajnu kožu. Sigurno da nešto možemo učiniti da poboljšamo njen izgled, ali mislim da je kvalitet i tekstura prije svega stvar genetike. Na kožu možete uticati onim što jedemo, pijemo, da li pušimo ili se drogiramo. Koristim liniju Kinara već 15 godina”.

Hali je bez sumnje izuzetno zaposlena žena, a u časopisu je otkrila petominutnu rutinu uljepšavanja.

“Na lice stavim puder, jer mi se koža inače previše sjaji i nešto na usne. Imam lošu naviku da stalno grizem usne i ako ne stavim ništa cijele ih izgrizem. Moram imati nešto na njima, bilo da je riječ o sjaju ili ružu. Uglavnom koristim Just Bitten Kissable od meda. Savršen je, kremast i u boji kože”.

Najveća lekcija o šminkanju koju je naučila je da make-up počinje s dobrom podlogom.

“Morate pronaći podlogu koja potpuno odgovara vašoj nijansi kože, tako da nemate lice i ostatak tijela u drugoj boji. Nešto lagano, bez ulja i što vam na licu neće biti poput maske. Sve ostalo možete dodati, na oči ili usne, ali morate imati dobru podlogu”.

Hali je poznata i po svojoj seksi kratkoj frizuri, s kojom se i sama osjeća najbolje.

'S njom se najviše poistovjećujem i imam najviše samopouzdanja. Imala sam dugu kosu do 18. ili 19. godine, kada sam se počela baviti glumom. Na svim audicijama bile su iste djevojke s dugom, kovrdžavom kosom. Pomislila sam da to neće upaliti i kod mene. Morala sam na neki način da budem drugačija od tih djevojka, pa sam odlučila da je skratim. Kada me je agent vidio skoro je dobio srčani udar. Rekao mi je: 'Nikada nećeš dobiti posao. Više nisi komercijalna.' A ja sam mu rekla: 'Upravo o tome se radi. Izgledam kao sve ostale djevojke i niko me neće zapaziti.' Dvije nedjelje nakon toga dobila sam prvi glumački posao', prisjetila se glumica.

Bonus video: