Vuksanović posjetio Slavka Perovića: Drago mi je da se oporavlja

"Namjera Uprave policije je da se kompletan sinoćnji incident rasvijetli kao i uloge svih aktera i da se sve procesuira nadležnom državnom tužilaštvu"
141 pregleda 16 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Božidar Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.06.2012. 10:28h

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović obišao je jutros povrijeđenog lidera LSCG Slavka Perovića, koji se nakon sinoćnjeg incidenta oporavlja u bolnici u Meljinama.

Vuksanović je povodom incidenta sa Perovićem održao hitan sastanak sa rukovodiocima područne jedinice Herceg Novi, na kojem je zatražio da se kompletan incident do kraja rasvijetli, i da se predmet i svi akteri procesiraju nadležnom tužilaštvu.

Policajac u Herceg Novom fizički napao Slavka Perovića >>>

Vujanović osudio napad na Perovića i traži brze rezultate istrage >>>

Kada je u pitanju policajac Božidar Jauković koji je udario Slavka Perovića, Vuksanović je naglasio da će postupak biti vođen u skladu sa Zakonom i pravilima o Unutrašnjoj kontroli.

"Podsjetio sam danas Slavka Perovića u bolnici, i drago mi je da se oporavlja nakon sinoćnjeg incidenta. Održao sam sastanak sa rukovodiocima područne jedinice Herceg Novi i namjera Uprave policije je da se kompletan sinoćnji incident rasvijetli kao i uloge svih aktera i da se sve procesuira nadležnom državnom tužilaštvu. Što se tiče policajca Božidara Jaukovića postupak će biti proveden u skladu za Zakonom i Uprava policije će sve svoje aktivnosti zasnivati na utvrđenjim činjenicama, rekao je Vuksanović novinarima.

Protiv policajca Božidara Jaukovića je nekoliko puta bio pokrenut disciplinski postupak.

Bivši lider LSCG Slavko Perović učestvovao je u tuči koja se dogodila u jednom kafiću u Herceg Novom. Perović je zadobio povrede nakon koškanja sa crnogorskim policajcem koji je, kao član interventnog voda, došao na lice mjesta da interveniše po prijavi građana o tuči.

Bonus video: