Furtula proglašen za najboljeg atletičara na mitingu u Zenici

Furtulin rezultat (63,15) po tablicama IAAF vrijedi 1.114 bodova, što mu je i donijelo nagradu za najboljeg atletičara mitinga
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 09:41h

Danijel Furtula ponovo je bacio disk preko B norme za Olimpijske igre u Londonu, do 63,15 metara.

Mladi Mojkovčanin je sinoć, na trećem međunarodnom atletskom mitingu u Zenici, koji je održan na atletskom stadionu „Kamberovića polje“, proglašen za najboljeg atletičara.

To priznanje je dobio u konkurenciji preko 120 takmičara iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Francuske, Turske, Kosova i Bosne i Hercegovine, koji su nastupili u 13 disciplina

Furtulin rezultat po tablicama IAAF vrijedi 1.114 bodova, što mu je i donijelo nagradu za najboljeg atletičara mitinga.

„Zaista je veliki uspjeh da, u konkurenciji svjetskih asova Alića, Mulabegovića, Mira Vodovnika i Barbare Špiler, najveće zvezde mitinga koja je odavno ispunila A olimpijsku normu u bacanju kladiva, Danijel postigne najvrjedniji rezultat i bude proglašen atletičarem mitinga“.

„Iz Zenice idemo pravo na pripreme u hrvatski Medulin, gdje su uslovi za pripreme bacača izvanredni. Počinjemo da se spremamo za Helsinki i 21. Evropsko seniorsko prvenstvo, koje je generalna proba pred Danijelov nastup na Olimpijskim igrama u Londonu".

"Sa Furtulom na pripremama biće i Dragana Tomašević, najbolja srpska atletičarka, koja je odavno ispunila" A" normu za London“, istakao je trener Danilo Krtinić.

Bonus video: