Racija u ZIKS-u zbog Facebooka

Dok u pritvorskoj sobi čeka početak mučnog suđenja Raičević nerijetko pod imenom Igor Rogi "šeruje" svoje omiljene pjesme
119 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 08:07h

Iako je zabranjeno korištenje mobilnih telefona u Istražnom zatvoru u Spužu, pojedini pritvorenici ih ipak posjeduju. Najbolji dokaz su veoma česte posjete pojedinih pritvorenika na popularnoj društvenoj mreži Facebook.

Među njima je i Podgoričanin Igor Raičević, koji u Istražnom zatvoru u Spužu čeka suđenje za dvostruko ubistvo - supruge Marije i njenog prijatelja Ivana Dulovića, zeta predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Raičević planirao zločin i danima pratio suprugu >>>

Policija je sinoć u ZIKS-u sprovela raciju, pišu Dnevne novine.

Dok u pritvorskoj sobi čeka početak mučnog suđenja, za koje postoje najave da će biti i zatvoreno za javnost, Raičević nerijetko pod imenom Igor Rogi "šeruje" svoje omiljene pjesme, koje govore o neuzvraćenoj ljubavi, nevjeri, kazni, djeci bez majke... Da se ne radi o lažnom profilu koji Raičeviću možda ažurira neko drugi potvrđuje i njegova fotografija sa prepoznatljivom pozadinom pritvorske ćelije.

"Ovako je u Spužu", napisao je Raičević iznad postavljene slike na profilu kako bi odagnao bilo kakvu sumnju da se ne radi o njemu. Pregledom zida profila ono što upada u oči je izbor pjesama čije riječi kao da opisuju skorašnja dešavanja u njegovom životu.

Ta aktivnost na profilu Igor Rogi registrovana je 25. januara ove godine, kada je Raičević postavio link sa pjesmom "Majčino pismo" ... " u ruci držim majčino pismo u kome piše kako čeka i brine i uvijek iste ponavlja riječi, dosta je bilo, vrati se sine...".

Sudeći prema izboru pjesama koje je Raičević postavljao na profilu, mogu se naslutiti njegova raspoloženja i njegove misli u pritvorskoj ćeliju. "Kleo bih te nevjernice moja", "Mali je ovo grad, u njemu sve se zna", "Neće mama doći, neće nikada, nek' tvoja suza za njom pada", samo su neke od pjesama i statusa, koje je Raičević postavljao minulih mjeseci.

Prema optužnici, Raičević se tereti je 25. novembra prošle godine, u centru Podgorice ubio suprugu Mariju (30) i sugrađanina Ivana Dulovića (28). Kao motiv dvostrukog ubistva, Raičević je naveo sumnju u preljubu.

Desetine zatvorskih policijaca sinoć, oko 19.30 časova, na prepad je upalo u Istražni zatvor u Spužu, u potrazi za mobilnim telefonima i drugim nedozvoljenim predmetima, potvrđeno je Dnevnim novinama u upravi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema nezvaničnim informacijama, na udaru se našla i pritvorska soba u kojoj boravi Igor Raičević, ali i još nekoliko osoba za koje se sumnja da posjeduju mobilni telefon.

Galerija

Bonus video: