Uhvatili lopove na djelu, pa ih mučili zbog 500 pršuta

Vlasnici sušare iz Očinića uhvatili na djelu, pa vezali i tukli dvojicu Cetinjana, koji su ih sa njihovim radnikom ojadili za 30.000 eura
695 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 07:38h

Nesvakidašnje metode mučenja koristili su osumnjičeni vlasnici sušare u Očinićima Ilija Paović (45), njegov sin Kićo (18) i prijatelj Dragan Bulatović (56), koji su u noći između ponedjeljka i utorka uhvatili lopove na djelu, a potom ih odveli u podrum, gdje su ih vezali i tukli.

Vjerovatno taj događaj bi ostao neotkriven da Cetinjani Dragan Drecun (22) i Milo Ivanišević (26), nakon jednosatnog “tretmana” u podrumu “Sušare Očinići”, nijesu zatražili pomoć ljekara u cetinjskoj Hitnoj pomoći, nakon čega se u slučaj uključila policija.

Paovići i njihov prijatelj Bulatović zaradili su krivičnu prijavu za krivično djelo “mučenje”, dok su Drecun, Ivanišević i radnik sušare Avdul Sakmark (37), sa Kosova, osumnjičeni za tešku krađu.

Vezali ih za stub i šamarali

Sušara u Očinićima bila je u proteklih mjesec dana na meti lopova, a vlasnici su brzo shvatili da im nestaju pršute, samo nijesu mogli da utvrde na koji način im nestaje sušeno meso. Ojađeni zbog velikog gubitka, Paovići su se dogovorili da naprave zasjedu kako bi na djelu uhvatili lopove, koji su im za mjesec dana odnijeli oko 500-600 pršuta vrijednih oko 30.000 eura.

Dok su vezani mladići visili na stubu po njima su pljuštali udarci kako bi im priznali da su oni lopovi, koji su se navadili na njihovo meso

Tu ih je dočekalo neprijatno iznenađenje - umjesto pršuta pojavili su se vlasnici i Bulatović, koji su uhvatili lopove, a potom su Drecuna i Ivaniševića poveli u podrum sušare na “čašicu razgovora”.

U podrumu su, kako sumnja policija, vlasnici vezali samoljepljivom trakom Drecuna i Ivaniševića za noseći stub, a onda su ih psihofizički mučili.

Navodno, dok su vezani mladići visili na stubu po njima su pljuštali udarci kako bi im priznali da su oni lopovi, koji su se navadili na njihovo meso. Osumnjičeni Paović tokom mučenja tražio je od Drecuna, kako vjeruje policija, da mu u utorak do 14 sati donese 10.000 eura, na ime ukradenih pršuta. Kada je Drecun prihvatio nagodbu sa Paovićem, obećao mu je da će vratiti novac po dogovoru, poslije čega su vlasnik, sin i njihov prijatelj odvezali Cetinjane i pustili ih da idu kući.

Policija našla tragove

Policija sa Cetinja, nakon prijave da su se kod ljekara za pomoć javili mladići, krenula je u istragu događaja i u sušari u Očinićima pronašla tragove mučenja.

“Policija je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvršila uviđaj, prikupila obavještenja na okolnosti događaja i obavijestila o događaju Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju”, saopštila je policija.

Komadi samoljepljive trake poslati su na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, a u blizini sušare nađena je i pršuta, za koju se vjeruje da je ukradena iz tog objekta.

Šestorica aktera su završila u pritvoru.

Bonus video: