Potpredsjednik Evropske džudo unije posjetio Bar

Potpredsjednik Evropske džudo unije (EJU) Mihal Vahun juče je sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem razgovarao o pripremama za Evropsko prvenstvo u džudou za kadete
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 21:56h

Potpredsjednik Evropske džudo unije (EJU) Mihal Vahun juče je sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem razgovarao o pripremama za Evropsko prvenstvo u džudou za kadete, koje će biti održano u sportskoj dvorani „Topolica“ od 22. do 24. juna.

Vahun je, zajedno sa hrvatskim kolegom Hrvojem Lindom, u ime EJU prisustvovao sastanku organizacionog komiteta ovog prestižnog takmičenja i obišao sportsku dvoranu i hotele u kojima će biti smješteno više od 800 takmičara i zvaničnika iz 40 evropskih zemalja.

Izražavajući zadovoljstvo sposobnošću grada Bara da prihvati veliki broj sportista, potpredsjednik EJU je kazao da očekuje da će Evropsko prvenstvo u džudou za kadete biti organizovano na najbolji mogući način.

"Impresioniran sam sportskom halom, jako rijetko manji gradovi poput Bara imaju ovakve sportske objekte. Postoje svi uslovi za dobru organizaciju takmičenja. Crnogorski džudo savez je ambiciozan i motivisan i vjerujem da će, uz podršku EJU i lokalnih vlasti u Baru, uspješno završiti svoj posao", kazao je Vahun.

Predsjednik Opštine je istakao da je u Baru tokom prethodnih godina organizovano nekoliko velikih sportskih takmičenja.

"Očekujem da ćemo se i ovog puta pokazati kao dobri domaćini. Džudo savez Crne Gore će imati svu našu podršku kako bi što bolje organizovao predstojeće Evropsko prvenstvo. Lokalna uprava je prepoznala organizaciju sportskih takmičenja i, uopšte, sportski turizam kao način na koji se može produžiti turistička sezona i potrudićemo se da to ostvarimo", rekao je Pavićević.

Sastanku u barskoj Opštini prisustvovali su, takođe, i bivši proslavljeni crnogorski reprezentativac u džudou Dragomir Bečanović i direktor EP u džuodu Miodrag Kankaraš.

Bonus video: