Policajac u Herceg Novom fizički napao Slavka Perovića

Perović je zadobio kontuziju glave i grudnog koša, a konstatovane su i ogrebitine na koljenima i oko zgloba šake – najvjerovatnije od lisica
267 pregleda 360 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 20:22h

Slavka Perovića, bivšeg lidera LSCG, danas je na hercegnovskom Škveru udario policijac Interventnog voda.

Prema svjedočenju očevidaca koji su insistirali da ostanu anonimni, Perović je u društvu dvojice muškaraca oko 15 sati sjedio i pio u kafiću "DO DO" na Škveru. On je sa muškarcem za susjednim stolom “razmjenjivao” negativne opaske o Crnoj Gori, prozivao lidera DPS Mila Đukanovića i nazivao ga lopovom.

Istovremeno je došlo i do verbalne – žučne čarke za Perovićevim stolom.

“Je li vas to Milo poslao?”, pitao je Perović

Supruga jednog od muškarca koji su sjedjeli sa Perovićem je pozvala policiju. Nakon izvjesnog vremena dva pripadnika Interventnog voda, treći je ostao u automobilu, stigla su na Škver.

Prema svjedočenju jednog od očevidaca oni su sa sobom poveli muškarca koji je sjedio za susjednim stolom, sa kojim je Perović prije toga “razgovarao”. Dok su ga odvodili on je pitao: “Zašto mene, a ne Perovića!“

Kafić "DO DO"

U međuvremenu se Perović vratio iz toaleta i ponovo sjeo na terasu kafića.

Jedan od policajaca je prišao Peroviću zahtjevajući da pođe sa njim. On je to odbijao, ali je ipak policajac uspio da ga izvede na Šetalište, ispred "DO DO-a" kod ograde bazena u izgradnji.

“Je li vas to Milo poslao?”, pitao je Perović i gestikulirajući spoljnom stranom šake udario policajca po grudima. On ga je nakon toga, tvrde očevidci udario i odgurnuo od čega se Perović zateturao, pao i glavom udario o kameno tlo Šetališta i ostao da leži.

Policajac nije dozvolio da žena pomogne

Na Škveru koji je popularno i uvijek posjećeno mjesto na hercegnovskoj rivi u neposrednoj blizini Gradske luke, nastala je cika, zaprepašćenje i negodovanje. Jedna žena je prišla da pomogne Peroviću, ali joj to policajac nije dozvolio.

Nakon toga, policija je, prema nezvaničnim informacijama, jer se niko iz PJ Uprave policije Herceg Novi nije javljao novinarima, Perovića privela u Centar bezbjednosti na Toploj.

Perović je zadobio kontuziju glave i grudnog koša, a konstatovane su i ogrebitine na koljenima i oko zgloba šake – najvjerovatnije od lisica

Prema svjedočenju dežurne doktorice u hercegnovskoj Hitnoj pomoći oko 16 i 40, dobili su poziv iz Centra bezbjednosti da im je potrebna pomoć zbog čovjeka koji se onesvijestio. Ona nije znala o kome je riječ dok Perović nije stigao u Hitnu pomoć koja je u neposrednoj blizini zgrade Centra bezbjednosti.

Nakon pregleda dežurna doktorica je Perovića uputila u Opštu bolnicu Meljine sa sumnjom da je zadobio kontuziju glave i grudnog koša, a konstatovane su i ogrebitine na koljenima i oko zgloba šake – najvjerovatnije od lisica.

Perović je, prema saznanju Vijesti, još uvijek u Bolnici Meljine.

PzP traži detaljnu istragu

Pokret za promjene će sjutra zatražiti hitnu i potpunu informaciju i insistiraće da se provede detaljna istraga o incidentu u kome je povrijeđen Slavko Perović, utemeljivač ideje suverene Crne Gore.

"Prema nepotpunim informacijama kojima trenutno raspolažemo, incident u kome je povrijeđen bivši lider LSCG-a u velikoj mjeri podsjeća na namještenu policijsku provokaciju. Zato će predsjednik PZP i član Odbora za bezbjednost, poslanik Nebojša Medojević, ujutru zatražiti od direktora Policije hitnu informaciju i zahtijevaće provođenje detaljne istrage o tom incidentu", piše u saopštenju partije.

Ukoliko razvoj događaja potvrdi sumnju partije, PZP će "iskoristiti sve svoje raspoložive kontakte kako bi se ustanovila puna istina"

Ukoliko razvoj događaja potvrdi sumnju partije, PZP će "iskoristiti sve svoje raspoložive kontakte kako bi se ustanovila puna istina o ovom neprimjerenom i nedostojnom ponašanju "specijalaca" prema ličnosti koja je, sa svojim saborcima iz LSCG-a, u najtežem vremenu gradila i branila temelje suverene Crne Gore".

Da se oglasi PJ Herceg Novi

Aleksandar Saša Zeković zahtjeva da direktor Uprave policije i rukovodilac Područne jedinice policije Herceg Novi dostave detaljne informacije o incidentu i primjeni policijskih ovlašćenja.

"Iniciram takođe da predsjednik, u ime Savjeta, odmah zatraži od Unutrašnje kontrole policije MUP-a hitnu provjeru zakonite primjene policijskih ovlašćenja prema građaninu Slavku Peroviću."

LPCG najoštrije osuđuje napad

Liberalna partija Crne Gore najoštrije osuđuje brutalni napad pripadnika policije na nekadašnjeg Predsjednika Liberalnog saveza Crne Gore.

"Zahtijevamo od Ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića i vd Direktora policije Božidara Vuksanovića da hitno sprovedu istragu kako bi se brzo rasvijetlio ovaj varvarski napad na gospodina Perovića,“ikonu“ crnogorske borbe za obnovu državnosti i početak demokratizacije društva"

Galerija

Bonus video: