Radnik obezbjeđenja teško pretukao mladića koji je došao da krade

Zbog sumnje da je Malesiji slomio potkoljenicu lijeve noge, protiv M.Ć. je podnijeta prijava.
0 komentar(a)
zgrada, lopov, Foto: Boris Pejović
zgrada, lopov, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2012. 18:04h

Službenik obezbjeđenja zgrade u izgradnji M.Ć., metalnom šipkom teško je povrijedio Đoka Malesiju (27), koji je, kako policija sumnja, pokušao da sa tog stambenog objekta, u Ulici Svetozara Markovića, ukrade eloksiranu bravariju.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - teška tjelesna povreda, odnosno da je Malesiji slomio potkoljenicu lijeve noge, protiv njega je podnijeta prijava.

U saopštenju policije piše da su 1. juna, 18 časova, obaviješteni od osoblja Urgentnog bloka Kliničkog centra, da je kod njih dovedeno lice sa zadobijenim povredama.

U tekstu policije, piše da je M.Ć. (40), oko šest časova, na četvrtom spratu zatekao Malesiju, koji je tu došao, kako sumnjaju, da ukrade eloksiranu bravariju.

“M.Ć mu je zadao udarac u predjelu lijevog kuka, metalnom šipkom-armaturom, dužine oko 50 centimetara. Nakon toga, M.Ć. je, kako se sumnja, zamahnuo istom metalnom šipkom još dva puta u pravcu Đ.M., u namjeri da mu zada udarac u predjelu glave, usljed čega je Đ.M. postavio lijevu ruku i blokirao udarac”, pisalo je u jučerašnjem saopštenju Uprave policije. Malesija je u jednom trenutku, kako sumnjaju iz policije, otrgnuo armaturu iz ruku M.Ć. i bacio je u unutrašnjost objekta. Potom je pobjegao ka balkonu sa zadnje strane zgrade. Malesija je uspio, da preko balkona, stane na građevinsku skelu, koja je montirana sa spoljne zadnje strane stambenog objekta.

Od udarca šipke Malesija je pao sa skele na zemlju, zadobivši tešku tjelesnu povredu u vidu preloma podkoljenice lijeve noge

U trenutku kada je pokušao da se spusti niz skelu, u namjeri da pobjegne, M.Ć. koji se nalazio u unutrašnjosti objekta ga je, sumnja se, gađao metalnom armaturom i pogodio u predjelu leđa. Od udarca šipke Malesija je pao sa skele na zemlju, zadobivši tešku tjelesnu povredu u vidu preloma podkoljenice lijeve noge.

Malesija je, kako se navodi u saopštenju, uspio da izađe iz ograđenog dvorišta gradilišta, gdje ga je u Ulici V. Raičkovića, sačekao M.T., koji ga je prethodno, dovezao do pomenutog gradilišta, nakon čega ga je odvezao svojoj kući.

Istog dana, u večernjim satima, Malesija je, zbog zadobijenih povreda, potražio ljekarsku pomoć u Urgentnom bloku KC. Policija je o događaju obavijestila zamjenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Bonus video: