OSCG: Do kraja mjeseca da se zna ko će da se takmiči

Kako se moglo čuti na dva sastanka, situacija u crnogorskoj klupskoj odbojci nije nimalo zavidna, naprotiv, posebno u muškoj (što i nije novost)...
152 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.06.2012. 07:28h

Muški odbojkaški klubovi imaju nezvanični rok do 25. juna da se izjasne hoće li se takmičiti u narednoj sezoni, dok je za ženske klubovi taj rok 1. jul (ove datume treba da potvrdi Predsjedništvo OSCG), jedan je od zaključaka sa jučerašnjeg sastanka u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Sastanak muških klubova je trajao oko dva sata, dok su se predstavnici ženskih zadržali nešto više od tri sata.

Kako se moglo čuti na dva sastanka, situacija u crnogorskoj klupskoj odbojci nije nimalo zavidna, naprotiv, posebno u muškoj (što i nije novost), gdje je, za sada, izvjesno da će naredne sezone u Prvoj ligi igrati Budvanska rivijera, Budućnost i Mornar, vjerovatno i Jedinstvo, dok je pod velikim znakom pitanja Studentski centar.

Pošto u Savezu računaju da bi muška Prva liga mogla brojati šest klubova, pored "studenata" šesti učesnik bi trebao biti Ibar.

Inače, sastanku su prisustvovali predstavnici Budvanske rivijere (Danijela Lukšić), Budućnosti (Aleksandar Tošković), Studentskog centra (Miloš Mitrović), Mornara (Dragan Dobrković) i Volej stara, koji je lani istupio iz takmičenja, i čiji je predstavnik Boško Bogdanović najavio da se njegov klub neće prijavljivati za takmičenje.

Sastanak ženskih klubova je bio brojniji, jer su se pojavili predstavnici Budućnost Zetatransa (Avdulah-Duco Radončić), Luke Bar (Vladimir Milačić), Rudara (Nataša Marković), Morače (Predrag Đonović), Galeba (Nikola Vujačić), Nikšića (Slavko i Zoran Bojić), Gimnazijalca (Ljiljana Marković), Lovćena (Slobodan Jablan) i Gorštaka (Ivica Šćekić).

Od devet klubova koji su se lani takmičili u Prvoj ligi, jedino je Herceg Novi izrazio želju da se naredne sezone takmiči u Drugoj ligi, ako se ona formira.

Na ovom sastanku je zatraženo da se sljedeće sezone ukine prisustvo delegata/kontrolora, kao i linijskih sudija u ligaškom dijelu sezone, u cilju smanjenja troškova takmičenja.

Predstavnici klubova su zatražili od Izvršnog direktora Igora Vušurovića da obavi neophodne konsultacije, i da Savez klubove upozna sa odredbama novog Zakona o sportu, kako bi klubovi svoja akta prilagodili novonm zakonu.

Takođe, predloženo je da ubuduće svaki kluba ima zvaničnu klupsku mejl-adresu, da u zvaničnom adresaru više ne bude privatnih adresa za komunikaciju elektronskom poštom.

Zaključeno je da svi klubovi svoje predloge uobliče i pismeno dostave Savezu.

Komesar takmičenja OSCG Rajko Tijanić podnio je usmeni izvještaj o prošloj sezoni, a zvanično će ga klubovima dostaviti uoči redovne Skupštine.

Osim Tijanića i Vušurovića, sastanku je ispred OSCG prisustvovao i generalni sekretar Slobodan Kovačević.

Bonus video: