Izložba maturanata Srednje likovne škole otvorena u Biljardi

Generacija maturanata specifična ne samo po kreativno-stvaralačkoj energiji već i po brojnim domaćim i međunarodnim priznanjima
194 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2012. 11:39h

Učenici Srednje likovne škole na Cetinju “Petar Lubarda”, njih 23, na najljepši mogući način, napravili su prve opipljive korake u svijet umjetnosti – izložbom svoji maturskih radova.

Sad već, tradicionalna maturska izložba učenika cetinjske likovne škole, otvorena je u Biljardi na Cetinju, nakon čega će od 18. juna biti predstavljena i u "Perjaničkom domu" u Podgorici.

Izložba se sastoji od radova učenika slikarskog i dizajnerskog odsjeka.

Tako su svoja ulja na platnu predstavili učenici slikarskog odsjeka Maja Đukanović, Nastasja Tomanović, Maja Maraš, Katija Katnić, Branka Marković, Lejla Dapčević, Miloš Kontić, Milena Vujanović, Nikola Marčić, Vanja Đuranović i Milutin Kasom.

Dok su se učenici dizajnerskog odsjeka Ana Marković, Anđela Todorović, Miloš Filipović, Dimitrije Roganović, Marija Milošević, Anja Đurović, Marko Karadžić, Jelena Vujović, Barbara Kastrati, Danka Mitrović i Aneta Ivanović, predstavili radovima iz oblasti - vizuelni identitet, pismo, grafička knjiga i strip.

Direktorica škole, Gordana Tomašević, smatra da je ova generacija specifična ne samo po kreativno-stvaralačkoj energiji već i po brojnim domaćim i međunarodnim priznanjima.

"Tim priznanjima, ova generacija je promovisali ne samo svoje ime, već i ime škole, Cetinje kao grad kulture i umjetnosti, ali i cijelu Crnu Goru", kaže Tomašević.

Za nju izložba cetinjskih učenika-slikara predstavlja dobru motivaciju za postizanje i prestizanje svim budućim generacijama.

"Moram da kažem, da za upjeh učenika dobar dio zasluga pripada njihovim mentorima i profesorima koji su tokom četvorogodišnjeg školovanja kanalisali i podsticali njihov talenat i izuzetan stvaralački duh. Zadatak svakog umjetnika je da vjeruje u vlastitu vrijednost i da svojom umjetnošću učini da se i drugi osjećaju bolje", kazala je Tomašević.

Bonus video: