"Bojim se da oni neće stati na ovome"

Marović je rekao da misli da je "ubačen u ovu priču da bi se prezime Marović pojavljivalo radi nekih daljih koraka koje treba da se dešavaju u Crnoj Gori"
74 pregleda 198 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2012. 18:47h

Bivši predsjednik i potpredsjednik turističke metropole, Rajko Kuljača i Dragan Marović osuđeni su na pet, odnosno četiri godine, dok je Đorđe Pinjatić, predsjednik komisije koja je procjenjivala vrijednost izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju vode na Zavali osuđen na 3 godine zatvora jer su, prema optužnici, oštetili opštinski budžet za 821.599 eura i u istom iznosu pribavili korist preduzeću “Zavala Invest” DOO Budva.

Presuda Kuljači i Maroviću: Koliko će ih koštati voda? >>>

"Nije bilo dokaza da budemo osuđeni, sudija je samo pročitala optužnicu", prva je reakcija jednog od osuđenih, Dragana Marovića.

On je "Vijestima" kazao da je tačno ono što je on naveo u odbrani, a ne ono štoje sudija Valentina Pavličić saopštila danas na suđenju.

"Lično mislim da je ovo teror nad ljudima iz Budve i bojim se da ima uzlazni trend i da oni neće stati na ovome", dodaje Marović, insistirajući da je poštovao pravilnik, te da u slučaju za koji je optužen, nije imao dogovor sa bilo kim.

"Mislim da sam ubačen u ovu priču da bi se prezime Marović pojavljivalo radi nekih daljih koraka koje treba da se dešavaju u Crnoj Gori", kazao je brat Svetozara Marovića.

Prema njegovim riječima, na isti način se može izmisliti za svaki slučaj.

"Reći da je neko udario nekoga kolima, a onda dodati da se on i smijao, mislim da je više nego zla namjera da se nekome nanese zlo", kazao je Marović.

Tri godine zatvora, kako je rekao osuđeni Pinjatić, ne predstavljaju problem za nekoga ko je već proveo tamo šest mjeseci.

"Za mene istinski predstavlja problem je što sam izgubio svako povjerenje u crnogorsko pravosuđe. Ovo što se danas desilo je, sada sam siguran, kraj jednog dirigovanog procesa u kojem se od starta znalo ko će, kako i koliko da dobije", kazao je nakon suđenja Pinjatić.

Snimio: Zoran Bojović

Dragan M. Sekulić, vlasnik i izvršni direktor preduzeća „Moninvest“ DOO Budva osuđen je na 3,5 godine. Sekulić je optužen za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem.

Ruska državljanka Natalija Panina, kojoj je suđeno u odsutvu, osuđena je na tri godine zatvora i pet hiljada eura novčane kazne. Ona je u obavezi da plati skoro milion eura poreza koji je utajila.

Panina, izvršni direktor “Zavale invest” optužena je za utaju poreza i doprinosa, jer nije prijavila Poreskoj upravi zakonito stečeni prihod, pa je na štetu budžeta, izbjegla da plati ukupan porez u iznosu od 978.641,48 eura.

Marko Kaloštro osuđen je na dvije godine zatvora, Dragan Živić na dvije, Slobodan Đurović na dvije, Stevan Vučetić na dvije, Sreten Tomović na dvije, Novak Stanojević na dvije i Dragan Sekulić na tri i po godine zatvora.

Sud je utvrdio da su od juna 2007. do decembra 2008. godine Rajko Kuljača i Dragan Marović protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, pribavili imovinsku korist preduzeću Zavala Invest. Tužilaštvo je ranije zatražilo da se optuženi u procesu Zavala osude prema težini krivičnih djela, dok su njihovi advokati zahtijevali oslobađajuće presude.

Jedanaest optuženih uslučaju Zavala osuđeni su na ukupno 30 godina i šest mjeseci zatvora.

Galerija

Bonus video: