Bušković bacio telefon prije privođenja "jer ništa nije valjao"

Bušković je na pitanje suda na čije ime je registrovana kartica koju je predao tužiocu rekao da ne zna
368 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bušković, Foto: Savo Prelević
Ivan Bušković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2012. 12:12h

Sudija Željka Jovović zatražila je od mobilnog operatera informaciju na čije je ime registrovana telefonska kartica koju je Ivan Bušković, optužen za napad na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić, predao tužiocu, kako bi se utvrdilo da li je Bušković koristio neku drugu karticu u spornom periodu, obzirom da je uništio svoj mobilni telefon neposredno prije privođenja.

Sudija je od mobilnih operatera zatražila i podatak da li je na Buškovićevo ime registrovana još neka kartica, te ukoliko postoji, listing te kartice od prvog do 15.marta.

Bušković je na pitanje suda na čije me je registrovana kartica koju je predao tužiocu rekao da ne zna, ali da mu je djevojka Maja Durković poklonila tu karticu, a telefon je uništio, po njegovim riječima, jer ništa nije valjao.

“Izvadio sam karticu i bacio taj telefon, mislim da košta euro, drug mi ga je dao”, naveo je Bušković.

Na pitanje sudije da li mu je poznat broj 069 400333, Bušković je rekao da je tu karticu dao drugu, prvenstveno ne mogavši da se sjeti kojem drugu, da bi se na insistiranje sudije “prisjetio”.

“ Jedna poruka je razmijenjena između tog i vašeg broja 12.marta u nalazu vještaka”, konstatovala je sudija.

Komunicira, ali nije mogao da se sjeti sa kim

“ Tačno je da sam komunicirao sa licem koje sada koristi karticu, ali ne znam ko je”, rekao je Bušković.

Na pitanje sudije da joj objasni kako zna da je komunicirao, a ne zna s kim, Bušković je rekao da je Besim Fetić drug s kojim je razmijenio poruku.

Sud je odbacio predlog za saslušanje svjedoka koje je predložila odbrana okrivljenog, a prihvatio predlog da se od Forenzičkog centra u Danilovgradu zatraži podatak da li su vršene DNK analize sa garderobe okrivljenog, ili druge DNK analize, kako je tvrdio Buškovićev branilac, advokat Darko Hajduković.

Suđenje se nastavlja 17. jula.

Bonus video: