Radonjić: Najviše udaraca sam dobio kad su se umiješali policajci

On je napomenuo da kao i svakog prethodnog protesta, kretao se desnom trakom Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u pravcu centra
55 pregleda 48 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2012. 17:07h

Grbljanin Ivan Radonjić, brutalno je napadnut od grupe momaka, na minulom protestu koji su organizovali MANS, Unija sindikata i studenti, dok je u protestnoj šetnji, prolazio pored podgoričkog lokala “Maša”. Napad na mladića zbilježen je na video snimku, a iako je policija bila u blizini, te dosta inspektora u civilu, niko nije reagovao da spriječi napad.

"Kao prvo, želim da se zna, prije svega, istina. Nisam član ni- jedne političke partije ili organizacije niti mi je cilj da to budem, niti sam ikada bio. Na proteste isključivo izlazim kao građanin, u državi u kojoj je potrebna hrabrost čak i da čovjek iznese svoj mišljenje, stav i u kojoj je istina prva koja pokušava da se ubije, izopači ili zataška. U sredini u kojoj si odmah etiketiran kao neprijatelj ako nisi dio sistema koji nam se pokušava nametnuti, a koji je protkan pljačkom, nepotizmom, lopovlukom, nasiljem, a sam znajući da ovu državu mnogo više volim dokazujući to svojim volonterskim radom za dobrobit ove države, mnogo više od onih kojima je država samo u debelim džepovima i novčanicima, a nikad u srcu", naveo je Radonjić za “Vijesti”.

Poslije razmijenjenih par rečenica i na poziv mog druga Mirka koji je u međuvremenu stao između nas, okrenuo sam se da idem dalje i onda zadobio udarac od pomenute osobe.

"Dok smo prolazili ispred tog ,,čuvenog” lokala “Maša”, jedan gost koga nisam uopšte poznavao niti sam ga ikad vidio u životu, kao ni nikog od onih koji su me napali, počeo je da dobacuje nama demonstrantima, verbalno i gestikulacijama, usmjerivši najveći dio svojih pogrdnih riječi i provokacija prema meni, koji sam u tom trenutku prolazio tuda i bio mu najbliži. Pošto ne vidim razlog zašto bi mene neko lično prozivao, vrijeđao bez razloga, a ne želeći da pognem glavu pred tim, zastao sam u trenutku i zapitao ga zašto to radi, što tom gospodinu očigledno nije odgovaralo, pa je krenuo prema meni sa pitanjima: ,,Šta ti nije jasno“. Poslije razmijenjenih par rečenica i na poziv mog druga Mirka koji je u međuvremenu stao između nas, okrenuo sam se da idem dalje i onda zadobio udarac od pomenute osobe. Tu se već stvorila grupa momaka, i onda je počeo otvoreni napad na mene, koji sam bio sam s jedne strane i njih 10-ak ,,junačina”, jer oni iskazuju hrabrost na njima svojstven način kad se nalaze u masi", ispričao je Radonjić.

On je napomenuo da je najviše udaraca dobio upravo kad su se sa napadačima izmiješali inspektori u civilu.

"Mnogi su poput momka u žutoj majici sa snimka, iskoristili priliku da me udare kad sam skrenuo pažnju na drugu stranu, pokušavajući da se odbranim i uzvratim osobama sa moje prednje strane, ne obraćajući pažnju na ove koji su stajali više sa strane, kao navodno nezainteresovani, a u stvari čekali priliku da pokažu svoje veliko junaštvo, čim se moja pažnja preusmjeri na drugu stranu. Policija ni u jednom trenutku nije pokušavala da bilo šta preduzima, iskreno, nisam to od njih ni očekivao, iako se radilo o klasičnom napadu a ne tuči, nije priveden niko od napadača, dok je krupni inspektor u bijeloj majci završio događaj riječima: ,,Znamo mi odlično ko su oni, sredićemo mi to sve poslije”. Bez obzira na to, samo dan poslije toga pojavilo se saopštenje iz policije kako nije bilo uopšte incidenata. Toliko o iskrenosti i profesionalizmu ljudi od kojih se očekuje da primjenjuju zakon. Kako ja ni trunku povjerenja u policiju nemam, nisam htio da podnosim krivične prijave, rukovodeći se istim tim profesionalizmom i ne želeći da traćim svoje dragocjeno vrijeme", zaključio je Radonjić.

Galerija

Bonus video: