Furtula ispunio B olimpijsku normu

Furtula je evropski juniorski vicešampion iz Talina i pobjednik ovogodišnjeg zimskog kupa bacača Evrope u konkurenciji mlađih seniora
55 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 12:14h

Crnogorski atletičar Danijel Furtula ispunio je B normu za Olimpijske igre u Londonu, u bacanju diska.

On je na mitingu bacača u Sremskoj Mitrovici disk bacio 63,79 metara.

Furtula je u prvoj i drugoj seriji prestupio, u trećoj je disk bacio 62,50, u četvrtoj 63,36 i u petoj seriji 63,79 metara.

On je u Sremskoj Mitrovici tri puta rušio državni rekord u bacanju diska.

"Nakon sprovedene redovne procedure kod Svjetske atletske federacije i dobijanja službenog zapisnika i izveštaja delegata sa takmičenja, u narednih 15 dana, očekuje se i zvanična potvrda norme", saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Furtula je drugi crnogorski atletičar koji je ispunio olimpijsku normu, nakon maratonke Slađane Perunović.

"Ispunio sam veliki san i cilj da nasupam na Olimpijskim igrama u Londonu. Posebno mi je drago i zbog mog kluba, Tare iz Mojkovca, u kojem sam počeo atletsku karijeru i čiji sam član. Nadam da ću nastaviti da dostojno reprezentujem crnogorsku atletiku na međunarodnoj sceni u narednom periodu", kazao je Furtula.

Njegov trener Danilo Krtinić kazao je da je ispunjenje olimpijske norme bio plan na početku ove takmičarske sezone. On je istakao da je Furtula spreman da izbori i A olimpijsku normu i zabilježi rezultat od oko 65 metara.

"Mukotrpan trud i rad i višemjesečne pripreme u inostranstvu su dale rezultate. U utorak nas očekuje veliki međunarodni atletski miting u Zagrebu, gdje učestvuju tri najbolja svjetska bacača diska, a dan kasnije i međunarodni atletski miting u Zenici. Nakon ovih takmičenja odlazimo u inostranstvo, gdje želimo da se što bolje spremimo za 21. Evropsko prvenstvo koje je na programu od 27.juna do 1.jula u Helisnkiju ", rekao je Krtinić.

Furtula je evropski juniorski vicešampion iz Talina i pobjednik ovogodišnjeg zimskog kupa bacača Evrope u konkurenciji mlađih seniora.

Bonus video: