Srbija bolja i od Južne Koreje, London sve bliži

Nakon jučerašnje maksimalne pobjede protiv Japana, izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića su danas pobijedili selekciju Južne Koreje sa 3:1
0 komentar(a)
odbojkaši Srbije, Foto: Www.fivb.ch
odbojkaši Srbije, Foto: Www.fivb.ch
Ažurirano: 02.06.2012. 10:45h

Odbojkaši Srbije upisali su i drugu pobjedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu – nakon jučerašnje maksimalne pobjede protiv Japana, izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića su danas pobijedili selekciju Južne Koreje sa 3:1 (25:23, 25:22, 17:25, 25:12), u drugom kolu turnira u Tokiju.

Srbija je do pobjede došla poslije dobre i sigurne igre u prva dva seta. Južna Koreja je u trećem setu igrala angažovanije i dobrim servisom i požrtvovanom igrom u odbrani uspjela da stekne visoku prednost na drugom tehničkom tajm autu od 16:10, a potom i privede taj set kraju.

Ipak, u četvrtom setu Srbija nije dozvolila preokret i od samog starta je stvorila prednost koja je do kraja seta iznosila i više od deset poena, te je poslije sat i 33 minuta igre došla do drugog trijumfa na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Igrali smo vrlo odgovorno i strpljivo u prva dva seta kako smo i planirali. U trećem setu smo izgubili energiju, pritisli su nas na startu dobrim servisom i dosta nas je umorio njihov sistem igre. Vratili smo na pravi način i u četvrtom setu smo čak i briljirali", rekao je Kolaković.

Nikola Kovačević bio je najefikasniji igrač Srbije sa 15 poena, Aleksandar Atanasijević je dodao 11, a Budvanin Miloš Nikić 12 poena.

U timu Južne Koreje najbolji je bio Hak-Min Kim sa 13 poena.

Pored Srbije dvije pobjede iz dva kola na turniru zabilježili su i Australija i Iran.

U trećem kolu, koje je na programu 5. juna, protivnik Srbije je Kina.

Plasman na Olimpijske igre obezbijediće prvoplasirana ekipa sa turnira i najboljeplasirana azijska selekcija. U slučaju da najbolji tim iz Azije bude prvi, u London će putovati i druga najbolje plasirana azijska ekipa.

Bonus video: