Tivat: Ne znaju ko je zapalio vozila

Policija nam je potvrdila i da još nije riješila ni jedan od dva slučaja iz decembra 2009 i januara 2010 godine
81 pregleda 0 komentar(a)
Automobil Jovice Štileta, Foto: Siniša Luković
Automobil Jovice Štileta, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.06.2012. 18:32h

Uprava policije još nije otkrila počinicoce koji u u noći 26.marta ove godine u dvorištu porodične kuće Tivćanina Jovice Štileta na Župi, zapalili parkirani automobil „ford fiesta 1.4 TDCI“ (BD AG 867).

Tim za odnose sa javnošću UP, „Vijestima“ je saopštio da je vještak svojim nalazom ovaj slučaj „okarakterisao kao paljenje“, a nadležni tužilac ga je kvalifikovao kao „oštećenje tuđe stvari“.

“Uprava policije je podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca, a na terenu se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju otkrivanja učinioca ili učinilaca ovog krivičnog djela.“- odgovoreno je u UP „Vijestima“ na pitanja koja smo im poslali u vezi ovog za poslovično mirnu sredinu kakav je Tivat, prilično neuobičajenog dogadjaja.

Policija nam je potvrdila i da još nije riješila ni jedan od dva slučaja iz decembra 2009 i januara 2010 godine kada su u razmaku od samo mjesec dana, pod misterioznim okolnostima u tivatskom naselju Seljanovo izgorjela dva automobila pšolicijskog slkužbenika Mirka Šarovića koji službuje u Kotoru.

„Kada je riječ o zapaljenju dva putnička motorna vozila, u vlasništvu ovlašćenog policijskog službenika M.Š., koja su se dogodila tokom 2009 i 2010 godine, u slučaju iz 2009.godine i vozilu ,,BMW’’ došlo je do samozapaljenja uslijed problema na električnim instalacijama vozila.

U slučaju iz 2010 godine i vozilu ,,fiat punto“ riječ je o zapaljenju vozila od strane nepoznatog počinioca ili više njih.

U ovom slučaju je podnesena krivična prijava protiv nepoznatog počinioca, a preduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se otkrio izvršilac tog krivičnog djela.“- rečeno nam je u UP uz napomenu da „samo otkrivanje počinilaca ovih krivičnih djela će u istažnom postupku dati odgovore na pitanja o eventualnoj povezanosti“ paljenja vozila Šarovića sa nedavnim paljenjem automobila Štileta.

Bonus video: