Okrivljeni za šverc kokaina prijetio: Vratiću vam svima koji ste me zadužili

"Ako me zdravlje posluži, svima koji ste me zadužili, ja ću vam vratiti", kazao je optuženi Radislav Marković
58 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 15:32h

Cetinjanin Radislav D. Marković, optužen da je sa sinom i suprugom švercovao oko 300 kilograma kokaina, saopštio je juče da se neće žaliti na presudu, ma kakva ona bila, ali da će vratiti svima, koji su ga, kako je rekao, zadužili.

"Ako me zdravlje posluži, svima koji ste me zadužili, ja ću vam vratiti", kazao je optuženi.

Sudija Vesna Moštrokol upozorila je optuženog da pazi šta govori, jer su takve riječi, kako je kazala, zapravo prijetnja.

Suđenje Markoviću, njegovom sinu Milošu i supruzi Elizabet Gloriji Sijera, okončano je u Višem sudu u Podgorici, a predsjednik vijeća sudija Vesna Moštrokol će presudu objaviti 8. juna.

Olivera Ražnatović, zamjenik višeg državnog tužioca je prije završnih riječi precizirala optužnicu, u kojoj je smanjila količinu droge, te umjesto 304,65 kilograma, optuženi su za šverc 298,36 kilograma kokaina.

Tužilac smatra daje dokazano da su izvršili krivično djelo. Kao uporište da je krivica dokazana, tužilac se pozvala na izvještaje njemačke carinske službe u Hamburgu, u kojem je navedeno daje u 28 kutija pronađeno i zaplijenjeno 2.300 paketića sa sadržajem praškaste materije, za koju je vještačenjem utvrđeno daje kokain. Predložila je sudu da ih oglasi krivim i kazni.

Marković i njegov branilac advokat Borislav Radović smatraju da nema dokaza, pa su zatražili oslobađajuću presudu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: