Petar Strugar nema kad za fakultet

“Bilo je interesantno snimati brod, pošto je to u stvari bila skela usred njive. Kada stojite na toj skeli i gledate horizontalno, vidite samo nebo
172 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 11:37h

Ekipa filma i serije “Montevideo, Bog te video”, nedavno se vratila sa Tenerifa, gdje su snimane scene za drugi dio fudbalske sage o učešću Jugoslavije na Prvom svjetskom prvenstvu. Jedan od glavnih junaka ove priče, crnogorski glumac Petar Strugar, podijelio je iskustva sa snimanja sa čitaocima “Vijesti”.

“Radili smo dosta, ali smo imali vremena za odmor i plažu, a stigli smo sve. Ovoga puta je bilo lakše, jer smo znali gdje možemo da izađemo, a gdje da kupimo hranu. Vratili smo se u poznato okruženje. Kada smo snimali prvi dio, bili smo pogubljeni”, kazao je Strugar koji tumači lik fudbalske legende Moše. Među glumcima koji se nisu pojavljivali u prvom dijelu našao se i Amerikanac Armando Asante, u ulozi američkog menadžera koji u fudbalu prepoznaje sport budućnosti i sanja da od igrača svih selekcija napravi tim snova.

“Bilo je sjajno raditi sa Armandom”, kratko odgovara Petar Strugar, a zatim nastavlja da priča o Tenerifima.

“Provod je odličan. Mogu da kažem da sam dosta istraživao i bio na raznim mjestima po ostrvu, koje je divno. Čak iako smo bili van sezone, a bilo je odlično”, govori on.

Nakon povratka, njega i kolege sa seta čeka još posla, jer treba snimiti scene sa utakmica.

“Evo sada smo počeli aktivno da treniramo. Postavljamo te scene iz fudbala i od sredine juna trebalo bi da počnemo da ih snimamo u Paraćinu, a koristiće se specijalni efekti kako bi se dočarao 'San Tanario' stadion u Urugvaju”, objašnjava glumac, ne žaleći se na uslove rada.

“Ništa nije pretjerano teško, osim kada zaglavimo na snimanju po 17 sati ili kada je loše vrijeme, pa čekamo sunce. Sve osim elementarnih nepogoda je naš posao i radimo bez problema”, priča Strugar.

Najinteresantnije na brodu

Najzanimljivije je bilo, otkriva, snimanje scena sa broda.

“Bilo je interesantno snimati brod, pošto je to u stvari bila skela usred njive. Kada stojite na toj skeli i gledate horizontalno, vidite samo nebo i onda stičete utisak da ste zaista na brodu. Oko nas je paluba, ograda, pojasi za spasavanje, ljudi obučeni u mornarske uniforme, a mi sjedimo i ne vidimo ništa osim neba”, prisjeća se “Moša” koji na pitanje o studijama glume, kroz smijeh zahtijeva sljedeće pitanje.

“Ne napreduje. Nemam pojma. Trenutno pauziram, odnosno pauzirao sam jednu godinu i kada budem imao vremena, onda ću se vratiti da završim to”, odgovara on.

Mladi glumac nije želio da otkrije svoje dalje planove, jer kaže da treba biti oprezan.

“Ima dosta stvari u planu, ali dok se to ne realizuje ne mogu da pričam. Nema potrebe, jer možda se to ne ostvari, pa onda ispadne da lažem, a ne lažem”, zaključio je on.

Dolazio da radi u vinogradu

Strugar zbog obaveza nema vremena za odmor:

“U stvari imam, ali ja sebi ne dajem odmor, već malo jači tempo. Imam dosta zanimacija i onda sam knap sa vremenom”, objašnjava on.

Na pitanje novinara kada je posljednji put bio u Crnoj Gori, u početku ne može da se sjeti, a nakon nekog vremena odgovara:

“Jao, sjećam se! Bio sam da pomognem mojima oko vinograda. To je bilo u aprilu”, kaže glumac koji će ponovo ići kući kada završi snimanje Montevidea.

Galerija

Bonus video: