Hrvatska dominacija u brdskoj trci Kotor - Trojica

Laslo Šaš, koji je imao najbolje vrijeme na jučerašnjem treningu, bio je najbrži u obje trke koje se boduju za CEZ, te prvenstva Hrvatske i Crne Gore
153 pregleda 2 komentar(a)
Automobilizam, Foto: AMSK Blažo Smiljanić, AMSK Blažo Smiljanić
Automobilizam, Foto: AMSK Blažo Smiljanić, AMSK Blažo Smiljanić
Ažurirano: 27.05.2018. 16:58h

Laslo Šaš iz AK "Dubrovnik racing" najbolji je trkač međunarodne brdske auto-trke Kotor - Trojica, sa ukupnim vremenom 4:21,18 minuta. Drugoplasirani i trećeplasirani su Domagoj Pereković (4:36,78) i Damir Nakić (4:37,39) iz Hrvatske. Od crnogorsih takmičara najbolje plasmane ostvarili su Aldin Ćorović iz AMSK ,,Podi" (4:40,19) i Luka Špadijer iz AMSK "Mondijal"(4:40,39).

Najbolje plasmane po divizijama za prvenstvo Centralno-evropske zone (CEZ), ostvarili su: Dražen Radulović iz AMK "Podgorica Racing" (Grupa N), Ante Alduk iz AK "Dubrovnik Racing" (Grupa A), Domagoj Pereković AKK "Zanatlija-HR" (Grupa E1-GT), Laslo Šaš ( Grupa D/E2) i Nakić iz AK "INA delta Zagreb" (Grupa CN).

U takmičenju za Šampionat AMSK Crne Gore u kategoriji I Dejan Bulatović iz AMSK "Blažo Smiljanić" osvojio je prvo mjesto. U kategoriji II najbrži je bio Aldin Ćorović AMSK "Podi", dok su u grupi N i grupi A prvoplasirani Dražen Radulović (AMK Podgoricaracing) i Mirko Vujačić (AMSK Crmnica). U grupi E1 najbrži je bio Dejan Bulatović iz AMSK "Blažo Smiljanić.

Plasmani po klasama su : N do 1150ccm najbrži je bio Nikola Radnjić AMSK "Blažo Smiljanić", N 1400ccm Marko Danilović AMSK,,Podi", dok je Vasilije Jakšić u klasi N do 2000 ccm. U klasi N preko 2000 ccm prvoplasirani je bio Dražen Radulović, u klasi A do 1150ccm Jovan Radović AMSK "Blažo Smiljanić", u klasi A do 1400 ccm Dejan Nilović iz kluba ,,Kilkas" Nikšić, klasa A do 1600ccm Dražen Radulović, klasa H do 1000 ccm Marko Adžić AMSK "Crmnica" i klasa E1 do 1200 ccm Željko Banićević AMSK "Blažo Smiljanić.

U klasama H 1400, 1600, 2000 i preko 2000ccm su prvi Perica Marđonović AMSK "Crmnica", Nemanja Kašćelan iz AMSK "Blažo Smiljanić", Radivoje Janjušević iz AP "Sport-Pljevlja" i Dejan Bulatović.

U grupi D Aldin Ćorović i u grupi CN prvoplasirani je Luka Špadijer.

Na svečanom otvaranju Međunarodne brdske auto trke Kotor - Trojica 2018, tokom intoniranja crnogorske himne, najtrofejniji automobilista Željko Bato Banićević podigao je na jarbol državnu zastavu, čime je i zvanično otvorena trka.

MBAT Kotor Trojica 2018, u organizaciji AMSK "Blažo Smiljanić", se boduje za prvenstvo FIA Centralno evropske zone, Hrvatske i Crne Gore. Ovogodišnju brdsku trku podržala je Opština Kotor, kao i ministarstva sporta i saobraćaja koja su dala dozvole za održavanje takmičenja i zatvaranje staze za redovan saobraćaj.

Bonus video: