Podgorica: Maloljetnik tukao "pogrešnog" mladića

Škerović je prilikom saslušanja u policiji rekao da nikad ranije nije vidio mladića koji ga je pretukao
2 komentar(a)
policija, Foto: Vesko Belojević
policija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.05.2012. 18:54h

Podgorička policija uspjela je nakon mjesec dana da pronađe krivca za prebijanje Podgoričanina Srđana Škerovića (21), koje se dogodilo ispred crkve Svetog Đorđa u Glavnom gradu.

Maloljetni Đ. N. (17) osumnjičen je za prebijanje Škerovića i protiv njega su službenici podgoričke policije podnijeli krivičnu prijavu za nanošenje teške tjelesne povrede.

Đ. N. je, kako sumnjaju iz policije, 25. aprila, u večernjim satima, ispred crkve Svetog Đorđa, bez ikaiorog povoda, fizički napao Škerovića.

Maloljetnik je zatvorenom šakom udario u glavu Škerovića, koji je od jačine udarca pao na asfalt. Đ. N je nakon toga počeo nogama da ga udara u predjelu podlaktice lijeve ruke, dok je Škerović u ležećem položaju pokušavao da se zaštiti od udaraca.

Maloljetnik se potom u društvu osobe koja je posmatrala događaj, udaljio.

Škeroviću je ukazana ljekarska pomoć u Hitnoj, odakle je prevezen u Urgentni blok Kliničkog centra.

Maloljetnik je zatvorenom šakom udario u glavu Škerovića, koji je od jačine udarca pao na asfalt

Zadržan je bio nekoliko dana na Odjeljenju maksilofacijalne hirurgije, gdje mu je konstatovana teška tjelesna povreda - prelom jagodične kosti.

O događaju policija je obavijestila državnog tužioca. Službenici Filijale za suzbijanje maloljetničke delinkvencije su, u službenim prostorijama Područne jedinice Podgorica, saslušali Đ. N. u prisustvu roditelja i branioca.

Kako "Vijesti" saznaju iz podgoričke policije, maloljetni Đ. N. priznao je da je pretukao Škerovića. Iz policije sumnjaju da je Škerović bio slučajna žrtva prebijanja i da ga je 17godišnjak vjerovatno zamijenio sa drugom osobom.

Škerović je prilikom saslušanja u policiji rekao da nikad ranije nije vidio mladića koji ga je pretukao.

Bonus video: