Rikardov savršen vikend u Monte Karlu

Rikardo je bio najbrži tokom svih kvalifiakcionih trka ulicama Monte Karla
1 komentar(a)
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2018. 15:25h

Nakon što ej bio najbolji u svoim trkama kvalifikacija, vozač Red Bula Danijel Rikardo, nije ispustio pol poziciju i pobjedu u Formuli 1 za Veliku nagradu Monaka. Australijanac je slavio uprkos problemima sa motorom, ispred Njemca Sebastijana Fetela u ferariju i Britanca Luisa Hamiltona u Mercedesu. Njih trojica imali su i najbolje startne pozicije.

Australijanac je na ulicama Monte Karla došao do druge pobjede ove sezone, a sedme u karijeri.

Rikardo se trijumfom u Kneževini iskupio za poraz od prije dvije godine, kada ga je greška tima da ga u pogrešnom momentu pozove u boks koštala sigurne pobjede.

Put do pobjede u Monte Karlu nije bio lak za Rikarda, uprkos tome što je vodio od starta do cilja. Još prije polovine trke je prijavio timu da mu motor gubi snagu. Fetel mu se primakao, ali je tokom preostalih 46 krugova uspio da se odupre njegovim napadima. Drugo mjesto vozača Ferarija nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, kao i Hamiltonovo treće.

Najbolju trojicu slijedio je Kimi Raikonen u Ferariju, ispred vozača Mercedesa Valterija Botasa, Estebana Okona u bolidu Fors Indije i vozača ekipe Toro Roso Pjera Gaslija. Osvajače bodova kompletirali su Niko Hilkenberg u Renou, drugi vozač Red Bula Maks Ferstapen, koji je startovao sa začelja, i Karlos Sains junior.

Šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kanade 10. juna.

Bonus video: