Džordž Lukas: Povlačim se iz visokobudžetne filmske produkcije

Čuveni filmski reditelj je izjavio da ne želi da brine o stvarima poput distribucije filmova bioskopima, već se želi posvetiti onome što voli - eksperimentalnim filmovima
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2012. 14:47h

Autor čuvenih filmskih serjala "Ratovi zvijezda" i "Indijana Džons" Džordž Lukas otkrio je da planira da se posveti više eksperimentalnim filmovima.

Lukas (68) planira da napusti visoku produkciju i vrati se eksperimentalnom stilu svojih ranih filmova, poput naučnofantastične avangarde "THX 1138" iz 1971. godine, piše britanski "Guardian".

Reditelj je u januaru najavio povlačenje iz svoje produkcijske kuće "Lukasfilm", a u intervjuu za filmski časopis "Empire" najavio je da se povlači i kao reditelj, i kao scenarista i kao producent visokobudžetnih filmova.

Lukas je imao teškoća sa svojim posljednjim filmom "Red Tails", koji nijedan studio nije htio da finansira, a bilo je teškoća i sa distribucijom

Lukas je izjavio da ne želi da brine o stvarima poput distribucije filmova bioskopima, već se prosto posveti onome što voli.

Lukas je imao teškoća sa svojim posljednjim filmom "Red Tails", koji nijedan studio nije htio da finansira, a bilo je teškoća i sa distribucijom.

On je u produkciju filma uložio 58 miliona dolara.

Džordž Lukas, Harison Ford i Stiven Spilberg na snimanju "Indijane Džonsa"

Zbog Lukasovih planova da se povuče, neki su doveli u pitanje planirano snimanje petog nastavka "Indijane Džonsa" i televizijske serije "Ratovi zvijezda", koju Lukas treba da napiše i producira.

Galerija

Bonus video: