Nastavak suđenja

Telefon Đonovića, "drugara sa fudbala", bio u ulici gdje je napadnuta Lakić

Bušković je optužen da je 7. marta oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bez povoda, fizički napao Lakić
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 19:54h

Vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević utvrdio je da je telefon Ivana Đonovića, "druga sa fudbala" Ivana Buškovića, optuženog za nasilničko ponašanje nad novinarkom "Vijesti" Oliverom Lakić, korišćen u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini mjesta napada na novinarku.

Bušković je optužen da je 7. marta oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bez povoda, fizički napao Lakić, ispred njene zgrade, dok je vraćajući se s posla otključavala ulazna vrata.

Bušković, prema Boljevićevom nalazu nije sa svog telefonskog broja imao registrovanih poziva od 21 do 22 časa 7. marta, dok se telefon njegovg prijatelja, u 21.37 časova kretao duž Bulevara Kralja Nikole na raskrsnici sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

"U 21.40 i 21.41 časova registruje se njegovo kretanje duž Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, u 21.42 časova na raskrsnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog sa Bulevarom Džordža Vašingtona. U 21.56 časova registruje se njegovo prisustvo u Vojislavljevića, Princeze Ksenije i Janka Đonovića, u 21.58 i 21.59 časova prisustvo u lamelama na Zabjelu", naveo je, između ostalog, Boljević.

Na pitanje tužioca Miloša Šoškića da li je Bušković oko 20.30 časova imao odlazni poziv kako je naveo u svojoj odbrani, vještak je rekao da nije bilo odlaznog, već dolaznog poziva sa tog broja petnaestak minuta kasnije.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Buškovićev branilac advokat Darko Hajduković predložio je da se sasluša i Drago Šuškavčević, momak na čije ime su zakazivani termini na fudbaskom terenu u Zelenici, da kaže da li je Bušković sporne noći bio na utakmici, te momke koji su stajali u redu za prepoznavanje sa Buškovićem, kako bi ocijenili da li je ono bilo zakonito.

On je tražio i da se od danilovgradskog Forenzičkog centra pribavi analiza DNK-a profila optuženog, kako bi se utvrdilo da li se biološki tragovi oštećene nalaze na garderobi okrivljenog.

Šoškić se protivio daljim saslušanjima, navodeći da bi se time bespotrebno odugovlačio postupak, a za DNK analizu je, kao i Lakić, tvrdio da ne postoji, jer uopšte nije rađena.

Galerija

Preporučujemo za Vas