Voz udario mladića, operacijom na šinama mu spasili život

Po prijemu u Klinički centar Šušanj je odmah prebačen u operacionu salu, gdje su ljekari okončali saniranje povreda na desnoj potkoljenici
172 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 18:28h

Pravim čudom Podgoričanin Goran Šušanj (21) preživio je tešku nesreću na pruzi podvožnjaka u Maslinama, kada je teretni voz zakačio njegovu desnu nogu, zbog čega je više od pola sata bio zaglavljen ispod vagona.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je Šušanj oko 05.30 časova bio na puteljku tik pored pruge, a kada je naišla teretna kompozicija, najvjerovatnije, voz je dokačio njegovu nogu. Nakon nesreće mašinovođa je zaustavio teretni voz, ali je mladićeva potkoljenica ostala zaglavljena ispod vagona jedne od kompozicija.

Nakon toga nastupila je borba za njegov život - tim ljekara Kliničkog centra oko 06.00 časova uputila se ka pruzi, a potom su hirurzi, instrumentar, anesteziolog i anestetičar morali operacijom na šinama da otkinu dio povrijeđene noge kako bi izbavili mladića ispod nekoliko tona teškog vagona.

“Oni su povrijeđenog mladića hirurškom intervencijom, obavljenom ispod željezničkog vagona, odvojili od šina i vagona, a potom kolima Hitne medicinske pomoći transportovali u Klinički centar”, saopštio je prim. dr Zoran Jovančević.

Po prijemu u Klinički centar Šušanj je odmah prebačen u operacionu salu, gdje su ljekari okončali saniranje povreda na desnoj potkoljenici.

“On se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja i stabilnih je vitalnih parametara”, naveo je načelnik te jedinice Jovančević.

Zbog nesreće na pruzi Podgorica - Kolašin, u dijelu koja prolazi kroz Masline, željeznički saobraćaj je bio oko dva sata u prekidu.

Policija i tužilac su obavili uviđaj na mjestu nesreće kako bi utvrdili kako je došlo do udara i kako se mladić našao u to vrijeme na pruzi.

Bonus video: