Suđenje optuženima za deportaciju odloženo na neodređeno

U prethodnom postupku, specijalno vijeće sudije Milenke Žižić oslobodilo je od optužbe devetoricu pripadnika MUP-a Crne Gore da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 10:23h

Ponovljeno suđenje devetorici pripadnika MUP-a Crne Gore optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odloženo je na neodređeno vrijeme. Na danas zakazani glavni pretres u Višem sudu u Podgorici, nije niko došao, jer su branioci i optuženi ranije obaviješteni o odlaganju suđenja. Kako saznajemo, optuženi Branko Bujić, bivši načelnik Centra bezbjednosti Bara, još se oporavlja nakon što je operisao trbušnu aortu 9. maja u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

U prethodnom postupku, specijalno vijeće sudije Milenke Žižić oslobodilo je od optužbe devetoricu pripadnika MUP-a Crne Gore da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tužilac traži novo suđenje u slučaju deportacija >>>

Dejan Mandić: Nije još vrijeme za spomenik žrtvama >>>

Boško Bojović, bivši šef SDB-a Crne Gore, Radoje R. Radunović, načelnik sektora SDB-a u Herceg Novom, Milorad M. Ivanović, tadašnji načelnik Centra bezbjednosti u Herceg Novom, Duško Bakrač, službenik resora SDB-a u Herceg Novom, Milisav Mića Marković, pomoćnik ministra policije resora javne bezbjednosti, zatim komandir stanice milicije u CB-u Herceg Novi Milorad D. Šljivančanin, načelnik SDB-a u Ulcinju Božidar J. Stojović, načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Ulcinju Sreten Lj. Glendža i Branko Bujić, načelnik Centra bezbjednosti u Bara, oslobođeni su optužbe da su izvršili krivično djelo ratni zločin. Specijalno vijeće sudije Milenke Žižić je oslobodilo optužene jer kao pripadnici MUP-a Crne Gore nijesu bili pripadnici oružanih snaga SRJ, te se njihova djelatnost ne može prihvatiti da su kršili pravila međunarodnog prava.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo oslobađajuću presudu Višeg suda. jer sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te postoji znatna protivurječnost razloga o činjenicama, kao i protivurječnost sa sadržinom izvedenih dokaza, zbog čega se presuda nije mogla sa sigurnošću ispitati.

Bonus video: