Predstavljena knjiga Slobodana Vukovića

"Okorjeli novinar slijedi sopstveni glas; donosi životne priče običnih ljudi, ako tako može da se kaže za Crnogorce, nudeći nam knjigu ispunjenu toplinom"
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 10:38h

U kući Đure Jakšića, u beogradskoj Skadarliji, predstavljena je knjiga „U podnožju Kordiljera“, crnogorskog novinara, publiciste i pisca Slobodana Vukovića.

O Vukovićevoj knjizi su nadahnuto govorili pisac i diplomata Milisav Savić i Silvija Monros Stojaković.

"Slobodan Vuković, pored svojih uspjeha u pozivu kojim se bavi, osjeća unutrašnji nalog da za svoju dušu pribilježi ne samo državnike i krupne događaje diljem svijeta, nego i lične sudbine rasutih zemljaka.

Okorjeli novinar slijedi sopstveni glas; donosi životne priče običnih ljudi, ako tako može da se kaže za Crnogorce, nudeći nam knjigu ispunjenu toplinom", rekla je Silvija Monros-Stojaković.

Sudbine Crnogoraca u Argentini

"Njome je autor povezao mnoge sudbine Crnogoraca u Argentini, Boliviji, Čileu, Urugvaju, Paragvaju i zanavijek od zaborava sačuvao. Kamoli sreće da i drugi graditelji Novog svijeta odavde imaju takvu knjigu. Knjiga Slobodana Vukovića je i slika, i primjer, i putokaz.

Knjiga će biti promovisana u utorak 29. maja u 20 sati u Dvorcu kralja Nikole u Baru

Ova knjiga je, na svoj način, tačna slika pjesme argentinske kantautorke Mercedes Sosa, koja u sklopu „Kreolske mise“ kaže: Gringa y tambien chaguena, U prevodu: „Tvoju jalovost oplodih svakog punog mjeseca, i davajući tako dah,/ osjetih se potpunim strancem,/ ali i biljkom ovog Ćaka, baš“.

Jednom orao, uvijek kondor, ili obratno; ili na način punog leta Slobodana Vukovića...

Knjiga će biti promovisana u utorak 29. maja u 20 sati u Dvorcu kralja Nikole u Baru. Na promociji će govoriti Bosiljka Pušić i Vladislav Pavićević.

Bonus video: