Vladimir Majakovski - preteča panka i marketinga

Film "Majakovski" će se snimati po scenariju koji je Aleksandar Šejn napisao prije nekoliko godina sa publicistom Arkadejem Vaksbergom
432 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Majakovski, Foto: Mlkshk.com
Vladimir Majakovski, Foto: Mlkshk.com
Ažurirano: 28.05.2012. 09:35h

Film o životu najpoznatijeg predvodnika ruskog avangardnog pjesništva Vladimira Majakovskog počeće da se snima ove godine, a prezentacija budućeg djela reditelja Aleksandra Šejna održana je u Kanu.

Ljilju Brik (koja će se u filmu zvati Muza), dugogodišnju ljubav velikog ruskog pjesnika futuriste, igraće režiserova supruga Čulan Hamatova, dok se još ne zna ime glumca koji će se pojaviti u naslovnoj ulozi (autori se nadaju da će za tu ulogu pronaći nekog mladog, talentovanog glumca).

U filmu će se pojaviti i supermodel Natalija Vodjanova u ulozi druge muze prezaljubljivog pjesnika „Oblaka u pantalonama" koja je takođe bila model, Tatjane Jakovljeve, emigrantkinje sa kojom se Majakovski upoznao u Parizu godinu i po prije nego što je izvršio samoubstvo. On je namjeravao da se njome oženi i da je dovede u Sovjetski Savez.

Kako tvrde autori ovog projekta, film neće biti samo puka biogfarija pjesnika, nego iskren pokušaj da se pronikne u njegov izvanredno složeni karakter i sudbinu

Film "Majakovski" će se snimati po scenariju koji je Šejn napisao prije nekoliko godina zajedno sa, sad već pokojnim publicistom Arkadejem Vaksbergom, autorom knjige o Ljilji Brik.

Uticao na pank-pokret

Kako tvrde autori ovog projekta, film neće biti samo puka biogfarija pjesnika, nego iskren pokušaj da se pronikne u njegov izvanredno složeni karakter i sudbinu. Snimanje će početi do kraja 2012, a planirano je da uđe u bisokopske dvorane kroz dvije godine.

Fim „Majakovski nije namijenjen samo ruskoj publici, nego možda i više gledaocima sa anglosaksonskog jezičkog područja.

Na konfernciji za štampu održanoj prilikom prezentacije ovog projekta u Kanu,posebno je ukazano na činjenicu „kako mnogi smatraju da je Majakovski uticao na pank-pokret i postavio standarde savremene reklame.

Film o životu najpoznatijeg predvodnika ruskog avangardnog pjesništva Vladimira Majakovskog počeće da se snima ove godine, a prezentacija budućeg djela reditelja Aleksandra Sejna održana je u Kanu. Ljilju Brik (koja će se u filmu zvati Muza), dugogodišnju ljubav velikog ruskog pjesnika futuriste, igraće režiserova supruga Čulan Hamatova, dok se još ne zna ime glumca koji će se pojaviti u naslovnoj ulozi ( autori se nadaju da će za tu ulogu pronaći nekog mladog, talentovanog glumca). U filmu će se pojaviti i supermodel Natalija Vodjanova u ulozi druge muze prezaljubljivog pjesnika „Oblaka u pantalonama" koja je takođe bila model, Tatjane Jakovljeve, emigrantkinje sa kojom se Majakovski upoznao u Parizu godinu i po prije nego što je izvršio samoubstvo. On je namjeravao da se njome oženi i da je dovede u Sovjetski Savez. Film "Majakovski" će se snimati po scenariju koji je Šejn napisao prije nekoliko godina zajedno sa, sad već pokojnim publicistom Arkadejem Vaksbergom, autorom knjige o Ljilji Brik. Kako tvrde autori ovog projekta, film neće biti samo puka biogfarija pjesnika, nego iskren pokušaj da se pronikne u njegov izvanredno složeni karakter i sudbinu. Snimanje će početi do kraja 2012, a planirano je da uđe u bisokopske dvorane kroz dvije godine. Fim „Majakovski nije namijenjen samo ruskoj publici, nego možda i više gledaocima sa anglosaksonskog jezičkog područja. Na konfernciji za štampu održanoj prilikom prezentacije ovog projekta u Kanu,posebno je ukazano na činjenicu „kako mnogi smatraju da je Majakovski uticao na pank-pokret i postavio standarde savremene reklame.

Bonus video: