Protiv Radovića prijave podnosili i zaposleni i zatvorenici

Zaposleni u ZIKS-u su Radovića prijavili zbog otpremnina, stanova i loših uslova na radu, ali, i zbog, kako navode, „povlašćenijeg statusa osuđenika“
274 pregleda 6 komentar(a)
Milan Radović, Foto: Zoran Đurić
Milan Radović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2012. 07:18h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu podnijeli su 39 prijava protiv još aktuelnog direktora te ustanove Milana Radovića i Ministarstvo pravde, uprkos činjenici da je Radović prije tri dana podnio ostavku, razmatra osnovanost tih prijava, piše današnji Dan.

Zaposleni u ZIKS-u su Radovića prijavili zbog otpremnina, stanova i loših uslova na radu, ali, i zbog, kako navode, „povlašćenijeg statusa osuđenika“.

Tvrde da bilo koji osuđenik, kad mu se prohtije, može da dođe do kancelarije kod Radovća, a oni moraju da se najavljuju danima unaprijed.

Iz Ministarstva pravde listu je potvrđeno da je protiv Radovića podnesen izvjestan broj prijava, ali i da nisu samo u pitanju prijave službenika, već i zatvorenika.

Te prijave odnose se na neravnopravan položaj pojedinih osuđenika, u pogledu nepoštovanja kriterijuma za klasifikaciju i reklasifikaciju lica lišenih slobode u jednu od četiri klasifikacione grupe.

Pritužbe su se odnosile i na izmjene tretmana osuđenih lica iz zatvorenog u poluotvoreno odjeljenje Kaznenopopravnog doma, navodi su u izvještaju Ministarstva pravde.

Bonus video: