Radošević odbranio titulu

"Ovo je samo jedan podstrek za mene, nastaviću da vrijedno treniram kako bih došao do svjetskog vrha“, kazao je nakon meča Radošević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 21:47h

Titula internacionalnog prvaka srednje kategorije u verziji IBF ostaje u rukama Predraga Radoševića. Crnogorski bokser je u Bijelom Polju jednoglasnom odlukom sudija, (117:112, 117:111, 117:110), savladao Gruzijca Šalvu Jomardašvilija.

Radošević je u prepunom „Nikoljcu“ potpuno kontrolisao situaciju u ringu , diktirao tempo i zasluženo slavio. Tehnički i kondiciono odlično pripremljeni Podgoričanin nametnuo je svoj stil i nije dozvolio protivniku, koji je poznat kao jak nokauter, da pokaže šta može.

Jomardašvili je pokušavao nekorektnim ponašanjem da isprovocira 27-godišnjeg Radoševića, ali je on ostao hladnokrvan, prikazao neuporedivo bolju tehniku i rutinski je meč priveo kraju.

“Nije bilo lako, ali ipak došao sam do cilja i zahvaljujem se navijačima iz Bijelog Polja, moje Podgorice i cijele Crne Gore koji su došli da me podrže. Ovo je novi podstrek za mene, a nastaviću da vrijedno treniram kako bih došao do svjetskog vrha”, kazao je Radošević nakon 26. pobjede u profi ringu, u kojem ne zna za neuspjeh.

A dvije godine mlađi Gruzijac je zasluženo upisao i peti poraz, uz 32 pobjede i dva remija. Osim fantastične snage i izdržljivosti, Gruzijac nije pokazao gotovo ništa. Samo je u devetoj rundi uspio da razornom desnicom pogodi Radoševića ispod lijevog oka, ali je naš srednjak pokazao fantastičnu pripremljenost.

S druge strane, Radošević je bio neuporedivo brži i nekoliko puta je sjajnim kombinacijama pogađao Jomardašvilija. Naročito lijep napad Radošević je imao u osmoj rundi, ali je „kamena” brada Gruzijca izdržala završni sjajni desni kroše.

U četvrtoj rundi je Gruzijac zaradio i javnu opomenu, ali je na njegove nesportske gestikulacije Radošević izgubio pažnju samo u petoj rundi, kada je spustio ruke preblizu stamenom Jomardašviliju. Na Radoševićevu sreću, široki kroše Gruzijca nije bio precizan.

Održane su i četiri uvodne borbe, po dvije u amaterskom i profesionalnom boksu. Talentovani članovi Bokserskog kluba „Bijelo Polje“ savladali su borce iz Srbije - Kristijan Kovačević je bio bolji od Jovana Pavlovića, dok je Aldin Sijarić prekidom savladao Đorđa Ivezića.

Cetinjanin Dragan Roganović, odlukom sudija 59:57, trijumfovao je nad Bosancem Aldinom Osmančevićem, dok je Njemac Ismail Oezen prekidom u trećoj rundi pobijedio Elvina Skolku iz Slovačke.

Pokrovitelji manifestacije bili su Vlada Crne Gore i Opština Bijelo Polje, a priznanja za pomoć u organizaciji ovog spektakla dobili su gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić, vlasnik etno sela „Vuković“ Mile Vuković i direktor preduzeća „Korda“ iz Budve Mile Kordić.

Galerija

Bonus video: