AVIFest 2012: "Vesela udovica" i autorsko veče Miška Đukića

Autorsko veče Miška Đukića je segment prvog dana festivala na kojem će biti prikazani "zamalo nestali snimci iz postpoznog Titograda i najranije nove Podgorice"
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 17:21h

Smotra kratkog filma AVIFest 2012, počinje u petak, 25. maja projekcijom nijemog filma iz 1925. godine "The Mery Widow" velikoj sali KIC-a "Budo Tomović", a svečano otvaranje je predviđeno za 21 sat, kada će festival tradicionalno otvoriti Dragan-Šomi Roganović.

Autorsko veče Miška Đukića je segment prvog dana festivala na kojem će biti prikazani "zamalo nestali snimci iz postpoznog Titograda i najranije nove Podgorice" (Studeks, Šurde, Mozak eliminator, Đeca propalija roditelja, Kambodža siti...)

U subotu program počinje u 12 sati pa će se u "Videografiji Regiona" predstaviti novosadski festival kratkog filma „Shortz" o kome će govoriti prof, mr Dragan Živančević.

Program se nastavlja i u nedjelju, kada će se predstaviti Institut za alternativni film iz Montreala

U 17 sati će radionicu, odnosno predavanje na temu "Kako napraviti dobar film sa malo para" održati Boris Petkovič, slovenački režiser, a u 19 sati će o istom govoriti legenda kinematografije Miloš- Miša Radivojević.

Program drugog dana se završava zvaničnom selekcijom VII Smotre kratke video forme 2012 - filmovi domaćih autora, koja počinje u 22 sata.

Program se nastavlja i u nedjelju, kada će se predstaviti Institut za alternativni film iz Montreala i autorsko veče Gorana Nikčevića Brčka.

Bonus video: