Meklaren nudi Hamiltonu 100 miliona funti

Ukoliko potpiše novi ugovor, Hamilton će sa platom od 20 miliona funti godišnje, postati najplaćeniji britanski sportista
85 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta AP
Luis Hamilton, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.05.2012. 16:09h

Čelnici Meklaren Mercedesa su spremna da započnu pregovore sa Luisom Hamiltonom oko potpisivanju novog, dugoročnog ugovora.

U cilju da ga ubijede da još dugo bude njihov član, šef tima Martin Vitmarš je će Britancu ponuditi fantastičnih 100 miliona funti (125 miliona eura) za petogodišnju saradnju.

Hamiltonu trenutni ugovor sa britanskim timom ističe na kraju ove sezone, pa je jasno zašto su vodeći ljudi Meklarena već sada krenuli u akciju da ga privole da produži saradnju.

Vitmarš je i ranije htio da krene sa pregovorima, ali nekoliko incidenata na stazi prošle sezone je prouzrokovalo da se kasnije nego što je planirano krene u razgovore sa Hamiltonom.

U Meklarenu su se premišljali da li da mu ponude novi ugovor ili ne, ali su shvatili da je, kada je maksimalno fokusiran na stazu, Hamilton jedan od najboljih vozača na svijetu.

Dobre vožnje Britanca na startu nove sezone, trenutno treći u poretku vozača sa 53 boda, su pokazale da posjeduje veliki potencijal.

Ukoliko potpiše novi ugovor, Hamilton će sa platom od 20 miliona funti godišnje, postati najplaćeniji britanski sportista.

Ovim potezom Meklaren želi da se osigura na duže staze, jer je nedavno Dženson Baton potpisao novi ugovor do kraja sezone 2014. godine.

Bonus video: