Atletičari Crne Gore osvojili četiri medalje u Tirani

Atletska reprezentacija Crne Gore osvojila je četiri medalje na prvom međunarodnom atletskom mitingu “Pjetro Menea”, koji je održan u Tirani (Albanija).
114 pregleda 2 komentar(a)
Atletska reprezentacija u Tirani, Foto: Atletski savez Crne Gore
Atletska reprezentacija u Tirani, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 25.05.2012. 11:27h

Atletska reprezentacija Crne Gore osvojila je četiri medalje na prvom međunarodnom atletskom mitingu “Pjetro Menea”, koji je održan u Tirani (Albanija).

Luka Rakić je osvojio dvije zlatne medalje, na 100m (10,95 sekundi) i na 200m (22,13), Dragoje Rajković osvojio je treće mjesto u skoku u dalj sa 6,97m, dok je Slađana Perunović bila treća u trci na 1500m sa vremenom 4:28,31 minuza.

U trci na 1.500m, Albanka Luiza Gega jurila normu za London i zamalo nije uspjela da je ispuni, na prepunom stadionu “Bajram Curi“, a na kraju je trijumfovala u vremenu 4:11,21 minuta. Druga je bila bivša šampionka Evrope, Amela Terzić iz Srbije (4:25,67).

Perunović je trčala iz punog maratonskog treniga i već u nedjelju je čeka trka na Niškom polumaratonu.

Darko Pešić na 110 m prepone vodio je trku i 30m pred ciljem zakačio je preponu i ostao bez sprintarice i morao je da odustane. Nakon toga u skoku u dalj je osvojio četvrto mjesto sa 6,80m.

Miloš Maslovarić na 800m, sa ličnim rekordom 1:59,02, osvojio je peto mjesto.

“Da Pešić nije imao peh na 110m prepone, gdje je bio na pragu obaranja nacionalnog rekorda i osvajanja zlatne medalje,uspjeh bi bio još veći. Važno je da je Albanija na dobrom putu da napravi jedno dobro međunarodno takmičenje, koje će nadam se postati tradicija i na kojem će dolaziti atletičari izEvrope i svijeta, što je dobro za dalji napredak atletike u regionu i dobra prilika da naši atletičari učestvuju”, istakao je selektor Osman Erović.

Inače, na mitingu je učestvovalo oko 100 takmičara iz Bugarske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Albanije.

Promoter mitinga bio je slavni Italijan Pjetro Menea, bivši svjetski rekorder na 200m, čiji je rekordor odolievao skoro 20 godina na svjetskoj atletskoj sceni.

Uz Meneu, zvijezde mitinga bili su bivša svjetska rekorderka na 800m Vera Nikolić i bivši svjetski as u skoku u dalj Robert Emijan iz Jermenije.

Bonus video: