Otac djevojčice govorio Babiću da je ostavi na miru

Veza između Babića i N.S. prema tvrdnjama osoba koje su ih poznavale, navodno, nije bila u potpunosti obostrana, i kako tvrde bila je kratka
289 pregleda 60 komentar(a)
Goran Babić, Foto: Zoran Đurić
Goran Babić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.05.2012. 13:28h

Prema saznanjima “Vijesti” od izvora bliskih porodici D.S. otac nastradale djevojčice N.S. razgovarao je sa Goranom Babićem nekoliko dana prije tragedije koja se dogodila , i kazao mu da mu ostavi kćerku na miru.

Iako je D.S., koji je bio veoma blizak sa kćerkom, pokušao da odvrati Babića i da ga urazumi da je ona još dijete i da joj je mjesto u školi a ne kraj njega to nije pomagalo.

Veza između Babića i N.S. prema tvrdnjama osoba koje su ih poznavale, navodno, nije bila u potpunosti obostrana, i kako tvrde bila je kratka.

To međutim nije smetalo Babiću da, kako kažu poznanici, “mašta da je djevojčica koja je pohađala Medicinsku školu njegova”.

Babić ne zna da objasni motiv

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio je pritvor Babuću, osumnjičenom za ubistvo djevojčice N.S. u podgoričkom naselju Stari aerodrom, izjavila je juče njegov branilac advokatica Natalija Karadžić.

“Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici gospodina Ivanovića, mom branjeniku Goranu Babiću određen je pritvor u trajanju od mjesec dana. Sinoć na saslušanju kod tužioca on je priznao krivicu zbog ubistva.

O detaljima odbrane ne mogu više da kažem. Ne mogu da saopštim šta je u odbrani naveo kao motiv ubistva, budući da ni on sam nije u stanju da u cjelosti rekonstruiše događaj. Ni on sam ne može da se izjasni šta je motiv koji ga je naveo na izvršenje.

Ispričao je detaljno onoliko koliko je mogao uopšte da rekonstruiše događaj. On se sjeća trenutka kada je ispalio hice uz djevojčicu, ali se ne sjeća šta ga je navelo.

Ne može da opiše šta ga je navelo da ovo uradi”, kazala je advokatica Karadžić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: