Advokat Pejanovića nakon odlaganja suđenja sumnja u opstrukciju slučaja

Ovaj put se njihov branilac, advokat Nikola Martinović, na čiji predlog su i spojeni postupci, nije pojavio na zakazanom pretresu
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 15:02h

Suđenje petorici službenika Uprave policije odloženo je juče po četvrti put od februara mjeseca, od kada su spojeni postupci protiv policajaca zbog prebijanja pokojnog Aleksandra Pejanovića.

Ovaj put se njihov branilac, advokat Nikola Martinović, na čiji predlog su i spojeni postupci, nije pojavio na zakazanom pretresu, a okrivljeni nijesu željeli iznijeti odbranu bez njegovog prisustva. Suđenje je odloženo za peti jul, a sudija Larisa Stamatović-Mijušković je saopštila okrivljenima da na sljedećem pretresu moraju dati iskaze, pojavio se njihov advokat ili ne.

Policajci Ivica Paunović, Milan Kljajević, Milanko Leković, Bojan Radunović i Dobrivoje Đuričić optuženi su za zlostavljanje i mučenje putem pomaganja u višednevnom prebijanju sada pokojnog Aleksandra Pejanovića u podgoričkoj betonjerci, nakon protestnog mitinga zbog Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova prije tri godine.

Advokat oštećene porodice Pejanović Dalibor Kavarić, kao i tužilac Saša Čađenović istakli su da sumnjaju u opstrukciju tog postupka, s obzirom na to da su se i prije, ali i nakon spajanja postupaka protiv optuženih policajaca, pretresi stalno odlagali zbog nedolaska Martinovića ili nekog od okrivljenih.

"Ovo je njihov međusobni dogovor, ovakvo ponašanje je nedopustivo. Ovo je sprdačina sa pravnim sistemom i ruganje sa žrtvom i njenom porodicom", ocijenio je Kavarić.

Sada penzionisani policajac Goran Stanković, koji je u tom postupku dobio status svjedoka, jer su tužilaštvo i porodica Pejanović ranije odustali od njegovog krivičnog gonjenja, zatražio je da mu sud pošalje pismeni poziv za suđenje, jer ga, kako tvrdi, do sada nije dobijao.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: