Nema izuzeća Dujovića i Žižić: Kafa sa Medenicom nije smetnja

Okrivljeni Raičević je prema optužnici s umišljajem sa više hitaca iz pištolja ubio suprugu Mariju i Ivana Dulovića
178 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 12:17h

Rješenjem Apelacionog suda Crne Gore, odbijen je kao neosnovan zahtjev za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Mušike Dujovića i sudije Milenke Žižić od vršenja sudijske dužnosti, koji je podnio advokat Srđan Radović, branilac Igora S. Raičevića, optuženog za ubistvo supruge Marije Raičević i Ivana Dulovića, navodi se u saopštenju samostalnog namještenika za odnose sa javnošću Irene Šofranac-Nedović objavljenog je na sajtu Višeg suda.

Na početku suđenja Igoru Raičeviću, optuženom za ubistvo supruge Marije i Ivana Dulovića, zeta Vesne Medenice, predsjednice Vrhovnog suda, koje je održano 16. maja, advokat Radović je zatražio izuzeće predsjednika vijeća sudije Žižić i Dujovića, predsjednika Višeg suda u Podgorici.

Advokat je tada istakao primjedbu na sastav vijeća, objasnivši da sumnja u pristrasnost sudije Žižić, jer je nedavno vidio da sjedi u bašti restorana “Maša” sa Medenicom.

“Moja ljudska i profesionalna etika mi nalaže da zahtijevam izuzeće. Ovaj postupak će, nakon što se iscrpe svi redovni pravni ljekovi pred domaćim pravosudnim organima, imati epilog pred međunarodnim pravosudnim institucijama, koje će svakako cijeniti, da li je moj branjenik imao fer i pravično suđenje, da li su mu povrijeđena ljudska prava i da li su postupci i odluke zakoniti”, navodi se između ostalog u zahtjevu advokata Radovića.

Prema optužnici Suzane Milić, zamjenika višeg državnog tužioca, okrivljeni Raičević je 25. novembra 2011. oko 10.30 časova u Podgorici, u dvorišnom dijelu zgrade koja se nalazi u Ulici obala Ribnice i Četvrte proleterske, s umišljajem sa više hitaca iz pištolja ubio suprugu Mariju, kao i Ivana Dulovića.

Galerija

Bonus video: