Bivši predsjednik plasira neistine

"Da je Babović imao argumenata za svoju odbranu došao bi na Skupštinu koju isti nije zakazao od decembra 2009. godine"
0 komentar(a)
rvanje, Petrovac, Foto: Luka Zeković
rvanje, Petrovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.05.2012. 13:36h

Na izjavu Velimira Babovića da je nelegitimna vanredna Skupština Rvačkog saveza Crne Gore na kojoj je izglasano njegovo nepovjerenje, reagovali su treneri RK “Dušan Bojović”, Aleksandar Lončar i Miljan Radović:

“Velimir Babović, smijenjeni predsjednik RSCG u svojoj odbrani koristi neistine.

1. Da je Babović imao argumenata za svoju odbranu došao bi na Skupštinu koju isti nije zakazao od decembra 2009. godine.

2. Klubovi iz Nikšića sa RK Budva su osnivači RSCG, naš klub nikada nije prestao da bude član Saveza, jer ako jeste, neka Babović pokaže validan dokumenat, odluku i sl. Odluka o tome nikada nije dostavljena klubu, a nije imao ni osnova za to, pošto RSCG nema disciplinskog pravilnika, niti je takav ikada usvojen.

3. Klubovi iz Nikšića pa i naš klub imaju sale za treninge, kancelarije, trenere, sudije, administrativno osoblje i sve što je potrebno za organizuju takmičenja na nivou Crne Gore, a čak i većih takmičenja. Organizovali smo tri državna prvenstva za mlađe kategorije i dva turnira.

4. Sve odluke od polovine 2010. godine Babović je donosio samovoljno, bez zapisnika sa sjednica Predsjedništva, Skupštine, Nadzornog odbora, Stručne, Registracione, Sudijske i Disciplinske komisije. Sve je radio netransparentno, odnosno bio je predsjednik Skupštine, predsjednik Predsjedništva, selektor, sekretar, ekonom... Potpomognut od par ljudi koji su sa njim putovali po svijetu i trošili novac, dok za razvoj rvanja nijesu uložili ni cent, makar je takav slučaj sa našim klubom.

5. Baboviću je mandat istekao 2011. a ne ističe mu sada, pošto je naslijedio mandat Dragana-Purka Ivančevića koji je izabran 2007. godine. Izbornu Skupštinu nikada nije zakazao”, kaže se između ostalog u saopštenju Lončara i Radovića.

Bonus video: