Nova krivična prijava protiv bivše finansijske direktorke Luke Bar

Todorović je na ime garancije banci, kao prilog potrebnoj dokumentaciji, dostavila mjenicu i mjenično ovlašćenje „Luke Bar“, koje je svojeručno potpisala
200 pregleda 2 komentar(a)
izabela todorović, Foto: Arhiva Vijesti
izabela todorović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.05.2012. 15:11h

Barska policija je podnijela novu krivičnu prijavu protiv bivše direktorke Ekonomsko - finansijskog sektora u "Luci Bar", Izabele Todorović (43), zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Postoji osnovana sumnja da je I.T, tokom 2006 godine, kao tada odgovorno lice - direktor Ekonomsko – finansijskog sektora u privrednom društvu „Luka Bar“ a.d, zloupotrjebila službeni položaj i povjerenje u pogledu raspolaganja imovinom „Luke Bar“.

Ona je, kako se osnovano sumnja, prekoračila granice svog ovlašćenja i bez saglasnosti Odbora „Luke Bar“, potpisala mjenicu i mjenično ovlašćenje, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist podizanjem stambenog kredita u iznosu od 50.000 eura kod jedne poslovne banke na njeno lično ime", navode iz Uprave policije.

Kako se sumnja, Todorović je na ime garancije banci, kao prilog potrebnoj dokumentaciji, dostavila mjenicu i mjenično ovlašćenje „Luke Bar“, koje je svojeručno potpisala i ovjerila službenim pečatom „Luke Bar“.

„Luka Bar“, kako se osnovano sumnja, nije bila upoznata sa činjenicom da je I.T. podigla pomenuti kredit, niti sa time da je kredit obezbijeđen mjenicom i mjeničnim ovlašćenjem njihove firme. U njihovoj arhivi ne postoji dokaz - Odluka ili drugi zavedeni dokument kojim je "Luka Bar" izdala I.T. mjenicu i mjenično ovlašćenje za obezbjedjenje ličnog kredita", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: